Tico nie chce odpalic
-
Witam
Witam mam taki problem nie moge wogole odpalic tico probowalem na rozne sposoby na popuch nie idzie kreci rozrusznik jak oszalaly ale jednoczesnie szybko mi rozladowuje aku sprawdzilem rozne rzeczy takiego typu jak czy paliwo idzie w strone gaznika sprawdzone w wezu ktory idzie od pompki do gaznika bezposrednio do gaznika wlewane nie odpalil iskra jest na wszystkich 3 kablach widac ze normalna.swiece dobre podaja iskre gdy wyjmuje swiece sa one mokre i tak mi sie wydaje ze z oleju bardziej znajomy elektromechanik sprawdzil na kabla od cewki prad i przy pasku jest pomiar i widac bylo ze jest na 0.8 czy 8 i mowil ze dobrze przyzadem sprawdzil prad ktory sie zgadzal.co moze byc jeszcze przyczyna dodam ze znajomy ktory wie z wlasnego doswiadczenia polecil mi zebym bez swiec pokrecil bo moglem zalac silnik do tego sprwadzil mi kopule i palec w kopule bylo rdzewienie widac i brud palec widac ze caly lecz polecil mi ich wymieninia podobno ze jak iskra i tak jest to moze byc to wina palca i kopuly?? czy jest mi ktos w stanie pomoc
-
Witam
Cześć
Witam mam taki
problem nie moge wogole odpalic tico probowalem na rozne sposoby na popuch nie idzie
kreci rozrusznik jak oszalaly ale jednoczesnie szybko mi rozladowuje aku sprawdzilem
rozne rzeczy takiego typu jak czy paliwo idzie w strone gaznika sprawdzone w wezu
ktory idzie od pompki do gaznika bezposrednio do gaznika wlewane nie odpalil iskra
jest na wszystkich 3 kablach widac ze normalna.swiece dobre podaja iskre gdy wyjmuje
swiece sa one mokre i tak mi sie wydaje ze z oleju bardziej znajomy elektromechanik
sprawdzil na kabla od cewki prad i przy pasku jest pomiar i widac bylo ze jest na
0.8 czy 8 i mowil ze dobrze przyzadem sprawdzil prad ktory sie zgadzal.co moze byc
jeszcze przyczyna dodam ze znajomy ktory wie z wlasnego doswiadczenia polecil mi
zebym bez swiec pokrecil bo moglem zalac silnik do tego sprwadzil mi kopule i palec
w kopule bylo rdzewienie widac i brud palec widac ze caly lecz polecil mi ich
wymieninia podobno ze jak iskra i tak jest to moze byc to wina palca i kopuly?? czy
jest mi ktos w stanie pomocTego nie da się czytać
Proszę, szanuj nas i stosuj zasady polskiej pisowni -
Witamy na forum.
Faktycznie strasznie ciężko się czyta twojego posta...
Zacznijmy od tego w jakich okolicznościach autko przestało odpalać - było coś wymieniane, ustawiane itp ?iskra jest na wszystkich 3 kablach widać ze normalna
Iskra jest na kablach normalna?? czyli jaka??
Z tego co wiem iskra ma być na świecach nie na kablach...
Przy problemach z odpalaniem wymianę zaczynamy od kabli WN, Palca i Kopułki rozdzielacza, świec(ew. czyszczenie świec, i ust. szczeliny skoro jest na nich iskra)
Jak długo go heblowałeś żeby odpalił to się nie dziwie że mokre świece -
witam
przepraszam za błędy w pisowni oraz za nie zrozumiały tekst wytłumaczę to tak żadna cześć w najbliższym czasie nie była zmieniana no oprócz wymiany kolektora czy jakoś tak się nazywa to ale po wymianie nic się nie działo dzień wcześniej przejechałem 300km i wszystko było dobrze następnego dnia pojechałem po przejechaniu odcinka 50km dostawał spadek mocy musiałem redukować biegi zęby mógł jakoś jechać wiem tez ze od tego wszystkiego trochę silnik się rozgrzał bo temperatura wzrosła sporo i było zauważalne zatrzymałem zęby się ochłodził i to był mój błąd tak przepraszam za błąd iskry SA na świecach ja bylem osoba kręcąca sąsiad w dzień normalnie mógł iskry zobaczyć i mówił ze są ok bo sam ma samochód świece zostały oczyszczone dokładnie czy na świecach na być mały czy duzy odstęp ?? noo trochę zrobiłem prób odpalania czy jak iskra jest to jest możliwość tego palca i kopuły??
-
Witam
Próbując pomóc, choć ciężko się rozczytać...
Który kolektor był wymieniany?
Jeśli wydechowy, a autko jest po 1995 (?) roku to może naleciało śmiecia i zatkało katalizator?
Ostatnio modny , u mnie prawdopodobnie był przyczyną nieuruchamiania samochodu przy wilgoci (godzinne odpalanie z kabli- strzelał w gaźnik, przy pełnym gazie czasami ledwo odpalał, pochodził chwile i gasł)
Oczywiście przewody WN, kopułka i palec musi być w porządku- defekty tych elementów są częściej przyczyną problemów -
witam
przepraszam za
błędy w pisowni oraz za nie zrozumiały tekst wytłumaczę to tak...Błędy błędami, ale najgorsze jest to, że nie stosujesz żadnych znaków interpunkcyjnych przez co to co piszesz jest niezrozumiałe i ciężko czytalne.
-
witam tak ten od wydechu wraz zostały dane nowe uszczelki dokładnie tam gdzie idzie spalin dodatkowy tak mi powiedziano i rura od spalin tez niewiem ale starałem się bardzo ostrożnie i zęby czysto było noo mi pryka jak kręcę jakby próbował złapać tylko sprawdzić czy nie ma żadnych brudów czy jakoś to wyczyścić wyjąc gdzieś sprawdzić jeszcze
-
Witam
My również witamy. Ale do przywitań jest osobny wątek. Zapraszam
Witam mam taki
problem nie moge wogole odpalic tico probowalem na rozne sposoby na popuch nie idzie
kreci rozrusznik jak oszalaly ale jednoczesnie szybko mi rozladowuje aku sprawdzilem
rozne rzeczy takiego typu jak czy paliwo idzie w strone gaznika sprawdzone w wezu
ktory idzie od pompki do gaznika bezposrednio do gaznika wlewane nie odpalil iskra
jest na wszystkich 3 kablach widac ze normalna.swiece dobre podaja iskre gdy wyjmuje
swiece sa one mokre i tak mi sie wydaje ze z oleju bardziej znajomy elektromechanik
sprawdzil na kabla od cewki prad i przy pasku jest pomiar i widac bylo ze jest na
0.8 czy 8 i mowil ze dobrze przyzadem sprawdzil prad ktory sie zgadzal.co moze byc
jeszcze przyczyna dodam ze znajomy ktory wie z wlasnego doswiadczenia polecil mi
zebym bez swiec pokrecil bo moglem zalac silnik do tego sprwadzil mi kopule i palec
w kopule bylo rdzewienie widac i brud palec widac ze caly lecz polecil mi ich
wymieninia podobno ze jak iskra i tak jest to moze byc to wina palca i kopuly?? czy
jest mi ktos w stanie pomocProszę o stosowanie poprawnej polskiej pisowni, z uwzględnieniem znaków interpunkcji. Tego się nie da czytać. Nie dziw się, kiedy nie otrzymasz odpowiedzi na ten "wywód", bo nie tylko mnie irytują takie ciurkiem pisane myśli.
Czy korzystałeś z szukajki? Wielu wcześniej miało podobne problemy, więc może gdzieś na forum znajdziesz już odpowiedź
-
...
Czy korzystałeś z szukajki? ...
cos mi nie chce zacytowac ;-(Szukajka dobra rzecz, ale nawet na pierwszej stronie jest mój temat
Tico nie chce odpalić prawie równa sie odpala albo nie...