Różnica pomiędzy rozpierakami ham. tył str. lewa i prawa
-
Witam
Tak jak w temacie: jaka jest różnica pomiędzy rozpierakiem lewym i prawym hamulcy tylnych (poza nr katalogowym ;p)? Czy ma ktoś jakieś zdjęcia do wglądu? Jak rozróżnić lewy rozpierak od prawego?
-
Przepraszam za wprowadzenie w błąd
-
CO TY GADASZ ?!?!
lewa strona jest odbiciem LUSTRZANYM prawej strony!
co za tym idzie po PRAWEJ stronie jest LEWY gwint (tam gdzie jest ta nakrętka z nacięciami )
Element poruszający tą nakrętką też jest inny niż z prawej strony.
Pozatym na samych elementach gwintowanych powinien być opis L i R
PONIŻEJ FOTKIPRAWA STRONA
LEWA STRONA
-
EKHM, że się tak wtrącę nie na temat, to mocowanie szczęk miało na celu odsunięcie ich od tarcz kotwicznych czy tylko zamianę z tych wkurzających sprężynek?
PS. Rozpieraki są różne gwintem, tą nakrętką z ząbkami i w moim przypadku trochę tą końcówką wykręcaną
-
HEHEHE jak się jutro ogarnę to wrzucę foty jak to wygląda, ogólnie to właśnie mojego pomysłu zastąpienie tych IRYTUJĄCYCH I BADZIEWNYCH bolców z podkładkami bo według mnie one nie działają, czasem same odpadają że nie wspomnę już o ich montażu - nie raz dostałem po paluchach a nawet twarzy
Co do gwintu to mam ze 3 komplety rozpieraków, i faktycznie jaka fabryka (lub garaż) taka gęstość gwintu przez co nie dało się pozamieniać mniej zardzewiałych części między sobą...
A o sprężynkach to już nie wspomnę, niektóre rozmiarowo to chyba pod koła 15" podchodziły -
HEHEHE jak się
jutro ogarnę to wrzucę foty jak to wyglądaZrób focirry bom ciekaw jak to zrobiłeś
-
MANUAL MOJEJ PRODUKCJII
TICO - HAMULCE TYŁ BY B@TON -
MANUAL MOJEJ
PRODUKCJII
[TICO- HAMULCE TYŁ BY B@TON](http://chomikuj.pl/BAtton87/Dokumenty/TICO+-+MANUAL+-+SZCZc498KI+*2c+TARCZE+KOTWICZNE,3087204876.pdf)
Pobrałem i obejrzałem. Może się przyda.
-
MANUAL MOJEJ
PRODUKCJIICiekawe rozwiązanie, jednak ja myślałem nad jakimś dystansem między tarczą a szczęką żeby nie obcierały się nawzajem
-
hmmm, dystansem ale w którym miejscu go zamontować?
wydaje mi się że jak na środku dało by się dystans i szczęki nie będą dotykać tarczy to nie będą poruszać się w płaszczyźnie tylko wyginać, na tarczy są właśnie zrobione specjalne wybrzuszenia w 6 miejscach żeby szczęka opierała się na nich i dociskana przez sprężynkę na środku poruszała się w jednej płaszczyźnie.
Nie wiem czy napisałem to zrozumiale ale ja sobie to wyobraziłem właśnie, szczęka oparta na środku będzie się "gibać" u góry i u dołu podczas rozpychania tłoczków, zaciągania ręcznego -
hmmm, [...]
rzeczywiście, masz racje, to był głupi pomysł