CDDWT Miechomiecho - wymiana akumulatora
-
Ile za niego dałeś?
Prawie 5lat to dobry wynik, mój wytrzymał równo 3 lata
Ja też jestem na etapie wymiany akumulatora i przerabiam obecnie mocowanie na akumulator o większej pojemności niż fabryczny. Zdam relację po zakończeniu. -
Ile za niego dałeś?
Prawie 5lat to
dobry wynik, mój wytrzymał równo 3 lata
Ja też jestem na
etapie wymiany akumulatora i przerabiam obecnie mocowanie na akumulator o większej
pojemności niż fabryczny. Zdam relację po zakończeniu.225zł. Co ciekawe, ten exide był z serii classic Teraz kupiłem centrę, bo nie było exide premium od ręki. Ale to i tak jeden karabin
-
225zł. Co ciekawe,
ten exide był z serii classic Teraz kupiłem centrę, bo nie było exide premium od
ręki. Ale to i tak jeden karabin225zł za future to chyba cena znośna:) Ja nabyłem wersję pośrednią czyli Exide Excell za 150zl a w innym sklepie za ten sam aku chcieli ode mnie 220zł
-
Wymiana akumulatora
- stary exide wytrzymał prawie 5 lat. Nowy - Centra Futura 47Ah
Nie wytrzymałeś?
Ja swój po styczniowych ekscesach podładowałem, mrozów dużych nie ma teraz i jestem pewien, że lato jeszcze razem ze Swiftem spędzi
-
Nie wytrzymałeś?
Ja swój po
styczniowych ekscesach podładowałem, mrozów dużych nie ma teraz i jestem pewien, że
lato jeszcze razem ze Swiftem spędziŁadowałem dziada kilkakrotnie. Niestety mimo tego był słaby i kilka razy musiałem odpalać na popych - po 24-godzinnym postoju. Jak się jeździło częściej, to raczej odpalał, choć z biedą. Wolę mieć niezawodny akumulator, więc wymieniłem
-
Ładowałem dziada
kilkakrotnie. Niestety mimo tego był słaby i kilka razy musiałem odpalać na popych -
po 24-godzinnym postoju. Jak się jeździło częściej, to raczej odpalał, choć z biedą.
Wolę mieć niezawodny akumulator, więc wymieniłemNie no jasne - widać, że stan był agonalny...
Mój po ładowaniu w styczniu nawet nie jeżdżony 3 dni ładnie kręci przy -3
-
Nie no jasne -
widać, że stan był agonalny...
Mój po ładowaniu w
styczniu nawet nie jeżdżony 3 dni ładnie kręci przy -3Ja też odpalałem przy mrozie -3 lub -6 nawet Jak miał humor, odpalił, innym razem zdechł
Muszę zajrzeć do przewodów alternatora, bo ładowanie mam chyba zbyt słabe - przy włączonych światłach i nawiewie 13,57V czy tam 13,67V, a bez świateł lekko ponad 14V
-
Ja też odpalałem
przy mrozie -3 lub -6 nawet Jak miał humor, odpalił, innym razem zdechł
Muszę zajrzeć do
przewodów alternatora, bo ładowanie mam chyba zbyt słabe - przy włączonych światłach
i nawiewie 13,57V czy tam 13,67V, a bez świateł lekko ponad 14Vmoże miecho te 13,67 ma na biegu jałowym?:). Jak tak to luzik:).
Na dwóch tauzenach trzeba by obadać.
Prostownik lata w zakresie 14.3-14.7.Ja w swoim mam najtańszą Centre dedykowaną do tico ,kupiłem ją w 2007r na budowlanej w Lbl w jakimś supermarkecie z częściami moto bo trafiła się promocja, w sklepie kosztował 220-230 a tam zapłaciłem za nią 175zł i śmiga dalej.
Od samego początku jest traktowany w 70% jak pisze w instrukcji.
Myśle że i tak ma za dobrze,na więcej czas nie pozwala. -
może miecho te
13,67 ma na biegu jałowym?:). Jak tak to luzik:).
Na dwóch tauzenach
trzeba by obadać.
Prostownik lata w
zakresie 14.3-14.7.Właśnie niekoniecznie na biegu jałowym Trochę podniosłem obroty podczas sprawdzania. Sprawdzę w najbliższym czasie połączenia przy alternatorze - trzeba wleźć pod spód, na kanale. Nie bardzo mi się chce grzebać, bo zima wraca
Ja w swoim mam
najtańszą Centre dedykowaną do tico ,kupiłem ją w 2007r na budowlanej w Lbl w jakimś
supermarkecie z częściami moto bo trafiła się promocja, w sklepie kosztował 220-230
a tam zapłaciłem za nią 175zł i śmiga dalej.
Od samego początku
jest traktowany w 70% jak pisze w instrukcji.Kupowałeś zapewne w Sabacie, kompleksie motoryzacyjnym. Bardzo dobry sklep, poprzedni akumulator kupiłem właśnie tam
Myśle że i tak ma
za dobrze,na więcej czas nie pozwala.No to ma już parę lat Nieźle się trzyma
-
Też jestem z niego zadowolony w sumie bardziej z tego że auto od samego początku odpala od dotknięcia kluczyka..
Akumulator wytrzymuje mi gdzieś na 12-15s ciągłego kręcenia.Ma on trochę wad jak każdy np. takie że od 3 zim przy sporej minusowej temp.jest tak osłabiony że za pierwszym przekręceniem kluczyka nie ma siły na przekręcenie bendixa,tylko wyje rozrusznik bo dostał za mało V,za drugim zawsze odpala,przy -5 problemu nie mam,
Ostatnio opisywałem że od miesiąca mnie nachodzi jakaś głupota że auto po nocy nie uruchamia silnika.Głupotę znalazłem w 10 min i pali dalej na dotyk.
Mam w domu kilkuletni aku z dużego fiata,używany był z 5 miesięcy i od lat jest osoba co dba mi o niego,wiec luzik.
W sumie to mój pierwszy aku w tico bo wyjąłem z niego 11 letni(na którym rok lub może nawet półtorej jeszcze pojeździłem ~30tys.km) oryginalny zielony bezobsługowy.Nie jestem pewien,ale mi też coś świta że widziałem na mierniku 13,7 kilkukrotnie,że nie było 14.
Musiał bym sprawdzić.