twardy pedał hamulca
-
Spoko, dziękuje za rady, zrobie jak Pan radzi ale u mnie już dawno jest ten problem i to sto procent ten przewód.
Ostatnio właśnie zamówilem taki przewód, no i bez sprawdzania gdzie On jest w aucie itp pojechalem go odebrac w lokalnym sklepie motoryzacyjnym. Już jak go brałem cos mi nie pasowalo, bo kojarzył bym "ten dziwny" przewod pod maską bo nie raz grzebałem w Tico. Otwieram maske no i nic takiego przy serwie nie widze, z ulotki wstukałem kod w google, wyskakują przewody zgodnie z numerem katalogowym ale pokazują sie kompletnie inne przewody niz mam w ręce, w dodatku takie odpowiednie jakie widac kolo serwa. Sprawdzalem duzo wynikow, i tego czegos co trzymalem w rece tam nie bylo. Byly to dwa wezyki a miedzy nimi zaworek, cos a'la PVC w tico, ale to tez nie bylo to. Byc moze to jakies nowe koreanskie rozwiazanie przewodu i zaworu serwa. Po raz kolejny sie przejechalem na "oryginalnych" czesciach Juz chwalilem ten sklep bo wczesniej co zamawialem bylo ekstra, ale najpierw ten przewod, a potem kopulka "oryginalna" z chin, wiec lipa, zawiodlem sie ostatecznie Tragedia normalnie. Dzwoni sie gdzies do sklepu, pytam sie goscia czy babki co i jak, mowie czy może sprawdzić tą część o ktora pytam - co na niej pisze lub na etykietce przy tej czesci co pisze, to Oni twardo NO PRZECIEZ MI PISZE W KOMPUTERZE ZE ORYGINAL TO CO MAM JESZCZE SPRWADZAC ?
-
czerwoną kropką zaznaczyłem Ci wężyk.
Proszę nie "Pan" tylko Tomek/kolego/zlosnikiu
Tutaj dostajesz odp.z miejsca .
Wielu kolegów wiedzą o tym aucie tyle że wstyd iść do mechanika. -
Dziękuje bardzo.
Miałem ten "dziwny" przewód i nawet włąśnie choćbym go rozłaczył na dwa osobne to żaden by tutaj nie podszedl, poza tym było by bez zaworka
Szkoda bo dopiero co sobie kopułke zamawiałem i mogłem to wszystko razem zamówić, a tak to tylko dołożyłem przez lokalny sklep, dobrze, że oczywiście można było oddać to "coś".Z wymianą to pewnie ręce można sobie poobcierać
Pozdrawiam
-
wymiana zajmuje 30sekund,zdejmujesz cały czarny owalny filtr,zdejmujesz obydwa zaciski z wężyka które są po obydwu stronach,dmuchnij w niego(w jedną stronę przepuszcza lub w jedną stronę z wyraźnym oporem) i załóż nowy w dobrą stronę.