Nie domykające się drzwi
-
Witam
Od dłuższego czasu miewam się w tikaczu z takim problemem a mianowicie nie domykają mi się drzwi kierowcy żeby je zamknąć trzeba bardzo mocno trzasnąć wcześniej z tego co pamiętam wszystko było ok lekko sie zamykały a teraz tak jak by może opadły ale nie wyczuwam luzu na zawiasach. Teraz moje pytanie czy da rade jakoś to zrobić bądź też wyregulować pozdrawiam Paweł -
Witam
Od dłuższego czasu
miewam się w tikaczu z takim problemem a mianowicie nie domykają mi się drzwi
kierowcy żeby je zamknąć trzeba bardzo mocno trzasnąć wcześniej z tego co pamiętam
wszystko było ok lekko sie zamykały a teraz tak jak by może opadły ale nie wyczuwam
luzu na zawiasach. Teraz moje pytanie czy da rade jakoś to zrobić bądź też
wyregulować pozdrawiam PawełPrzy słupku jest możliwość regulacji po uprzednim poluzowaniu śrub - będzie potrzebny duży śrubokręt gwiazdkowy.
-
Może auto się składa w pół
-
U mnie bylo to samo, więc otworzyłem szybe kierowcy i pchałem drzwi do góry, aż się zaczeły zamekać leciutko : D Troche drastyczne ale skutkuje.
-
U mnie bylo to
samo, więc otworzyłem szybe kierowcy i pchałem drzwi do góry, aż się zaczeły zamekać
leciutko : D Troche drastyczne ale skutkuje.Drzwi w tico są miękkie i plastyczne Ja kiedyś po wymianie drzwi musiałem je "uplastycznić", bo nie dociskały do uszczelki i szumiało podczas jazdy
-
no ok to teraz takie moje pytanie w którą strone przestawić tę zamknięcie na słupku żeby drzwi sie domykały chodzi mi o ten zawias na dwoch srobach
-
no ok to teraz
takie moje pytanie w którą strone przestawić tę zamknięcie na słupku żeby drzwi sie
domykały chodzi mi o ten zawias na dwoch srobachStojąc przodem do zamknięcia na słupku przestaw w prawo. Nie dokręcaj na siłę tylko tak aby się nie przesunęło i sprawdź jak zamykają się drzwi. Zaczep można również opuścić jeśli jest taka potrzeba.
Musisz po prostu to wyregulować.