Zastąpienie zaworka PCV
-
Witam serdecznie moje Tico pożera zaworki odpowietrzenia silnika PCV w przeciągu 8kkm wymieniłem już 3 razy zaworek najpierw dwa razy podróba ostatnio padł orginalny.
Czy ktoś miał z waz podobny problem??
Czy można go po prostu jakoś wyrzucić i zaślepic otwór?? -
Czy można go po prostu jakoś wyrzucić i zaślepic otwór??
On nie jest "dla żartu" - ma wyrównywać ciśnienie, więc zaślepienie może owocować różnymi ciekawymi przygodami
-
Zgadzam się że wyrównuje ciśnienie miałem pomysł zaślepić ten przewód na którym wytwarza się podciśnienie oraz ten co znajduje się w obudowie filtra powietrza, a opary z układu korbowego puszczać do pojemnika dodatkowego lub puszczać luźno pod auto.
-
Czym objawia się owo "padnięcie"?
Może wystarczy przeczyścić benzyną ekstrakcyjną? Jeśli tak - może jest powód "zasyfiania" zaworu? -
Zaczyna sie dławić i nie równo pracować na biegu jałowym po rozebraniu zaworka okazało się że kolejny raz pękła sprężynka znajdująca się w nim, co prawda nie jest to drogi wynalazek ale ciężko osiągalny w mojej okolicy,może coś szkodzi mu choć stawiam na kiepską jakość.
-
Zmierz kompresję na cylindrach,zapewne masz podwyższoną
-
Raczej z kompresją jest ok Chyba nie ma co ulepszać wynalazku i trzeba będzie znów zakupić zaworek i czekać aż kolejny raz padnie ;(