Drży kierownica podczas hamowania przy 100km/h
-
Wczoraj jechałem tico i podczas hamowania przy 100km/h drży kierownica, czy winą może być wyczepana guma na wahaczu, kilka dni temu byłem na przeglądzie i wszystko ok, tylko guma na wahaczu do wymiany, czy to moze być przyczyna?
-
Tarcze hamulcowe mają bicie - do wymiany
Pewnie wjechałeś ostatnio z rozgrzanymi hamulcami w kałużę...
-
Tarcze hamulcowe krzywe.
-
Krzywe tarcze. Trzeba przetoczyć o ile będą się jeszcze nadawały na tokarkę, a najlepiej to kupić nowe.
-
Przez ostatnie dwa tygodnie opadó nie ma panuje susza : D
Tarcze sprawdziłem czujnikiem zegarowym i obydwie maja bicie o,15. wedlug ksiazki serwisowej ktora znalazlem w necie jest to dopuszczalne bicie tarczy hamulcowej.
-
A jak się zachowuje pedał hamulca podczas mocniejszego hamowania?
Odczuwasz na nodze "skoki pedału" ? -
Przez ostatnie dwa
tygodnie opadó nie ma panuje susza : D
Tarcze sprawdziłem
czujnikiem zegarowym i obydwie maja bicie o,15. wedlug ksiazki serwisowej ktora
znalazlem w necie jest to dopuszczalne bicie tarczy hamulcowej.Ja w Swifciorze tak miałem jesienią i wymiana tarcz pomogła
Wyważ jeszcze koła przednie kolego
-
Winą nie były tarcze hamulcowe tylko opony po zmianie opon wszystko ok.
-
Winą nie były
tarcze hamulcowe tylko opony po zmianie opon wszystko ok.Dziwne że wcześniej nie było podobnych objawów. Czyżbyś jeździł wolniej?
-
Dziwne że wcześniej
nie było podobnych objawów. Czyżbyś jeździł wolniej?Jeżdże tak samo odkąd go mam, po prostu stare opony były już starte i podczas hamowania drżała kierownica, odkąd zmieniłem na D-124 jest wszystko ok. Przy hamowaniu z predkoscia 120km/h nie drga kierownica.