Brak przedniej postojówki
-
Witam wszystkich.
Mam taki problem, ze nie działa mi przednia postojówka w moim tico. Wszystkie bezpieczniki są ok. napicie jest tam 2,5. Nie wiem co się stało. Czy to może wina gdzieś przetartego przewodu i przez to spadek napięcia? Początkowo myślałem, ze to wina zaśniedziałej kostki, w która wkłada się żarówkę, lecz po wymianie problem nie ustąpił. Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam, Piotr
-
Musisz sprawdzić samą oprawkę żarówki, czy styki nie są zaśniedziałe i czy dochodzi do niej napięcie.
-
Witam wszystkich.
Witaj, chociaż do tego służy osobny Wątek
Mam taki problem,
ze nie działa mi przednia postojówka w moim tico.Która, lewa czy prawa, a może obie? Jeśli chcesz uzyskać pomoc wyrażaj się precyzyjnie. Obie żarówki postojowe są zasilane jednym przewodem z przełącznika świateł. Co prawda nie grzebałem przy tym, ale wygląda na to, że przewód idzie do jednej oprawki, a z niej do drugiej. Czyli jeśli nie ma napięcia na jednej, a druga świeci, to przyczyny należy szukać w tej drugiej.
Wszystkie bezpieczniki są ok.
No to fajnie, świadczy to o tym, że nie ma zwarcia.
napicie jest tam 2,5.
Ach ta precyzja i pośpiech , gdzie? Z tego zdania wynika, że na bezpiecznikach, a tak w ogóle powinno brzmieć "napięcie na oprawce wynosi 2,5V
Czy to może wina gdzieś przetartego
przewodu i przez to spadek napięcia?Raczej wątpliwe, byłoby zwarcie i poszedłby bezpiecznik.
Początkowo myślałem, ze to wina zaśniedziałej
kostki, w która wkłada się żarówkę, lecz po wymianie problem nie ustąpił.Najpewniej coś zaśniedziało, ale stawiałbym na konektory(złączki). Na początek zajrzyj do sąsiedniej oprawki postojówki(o ile świeci), a konkretniej obejrzyj konektory. jeśli tam będzie wszystko w porządku, to trzeba sprawdzać dalej aż do przełącznika świateł.
-
Przecież wymienił oprawkę i zmierzył napięcie, które wynosi 2,5V