Lexus look słabo świeci
-
Opisywałem w dłubaninie ze kupiłem za 4 dychy takie jak na rysunku lampy. Czy ktoś je rozbierał ?? Bo chce wyjąć te czerwone coś i zastosować odbłyśnik o takiej samej średnicy. Przyciemniając czerwoną folią cześć odpowiedzialna za stop/postojówki no i rzecz jasna stosując czerwoną żarówkę 21/5W. Chodzi mi o to by lampki troche mocniej świeciły za dnia. Macie moze jakieś inne koncepcje?? Rozwiązania mego problemu słabo świecących lampek?? [img:left]http://img07.allegroimg.pl/photos/400x300/20/66/50/77/2066507762[/img]
-
jak dasz czerwone zarowki to będzie pieknie swiecic na rozowo....
Wywal te tandetne zabawki w cholere i wroc do normalnych lamp.... -
Bo one tak mają, że słabo w dzień świecą - widziałem na żywo...
Zhandluj to dziadostwo na Allegro i wróć do poprzednich...
-
Widzisz, zmieniłem na te by tył jakoś inaczej wyglądał. Gdybym chciał full standard to bym założył wszystko co miało tico po wyjeżdzie z fabryki. A co tu ukrywać...tico w full standardzie wygląda źle. Szukam porady jak zmienić/zmodernizować układ oświetleniowy obecnych lamp.
-
Widzisz, zmieniłem
na te by tył jakoś inaczej wyglądał. Gdybym chciał full standard to bym założył
wszystko co miało tico po wyjeżdzie z fabryki. A co tu ukrywać...tico w full
standardzie wygląda źle. Szukam porady jak zmienić/zmodernizować układ
oświetleniowy obecnych lamp.Te lampy to chińska wioska - konkretna To tylko moje zdanie. Ciężko będzie coś z tym zrobić, żeby się nadawało do użyteczności
-
Lepiej było brać te "czerwone" ala tjun(misiekpokemon je posiada/ł)
A co tu ukrywać...tico w full standardzie wygląda źle.
A to już twoje zdanie
Ja go nie podzielamCo do rzeźbienia to wiele nie osiągniesz
-
Lepiej było brać te
"czerwone" ala tjun(misiekpokemon je posiada/ł)Nie tylko.
Ja mogę jedynie napisać, że powyższe fajnie wyglądają jedynie na ciemnym lakierze. -
Nie ma nigdzie tych lampek. choc są super
-
Nie ma nigdzie tych
lampek. choc są superObserwuj daewooforum, tam czasem da się coś wyhaczyć
-
Sprzedawał ostatni ktoś nówki za 120zł.
-
A te "lexusy" mają chociaż homologację? Bo jak nie to pierwsza kontrola i dowodzik leci - na wszelki wypadek miej w bagażniku oryginały na podmiankę przy kontroli
-
a czy jakies lampy do tico maja homologacje?? Inne niz orginaly?? Watpie... Tico to nie golf ani calibra ze mozna dorwac lampki ze znakiem e12 do wyboru i koloru, wybierajac i przebierajac jak mozna.
Edit: dziś dnia 3.02.2012r postanowiłem rozebrać reflektory. I wywaliłem te tandetne czerwone kółeczka, zamontowałem czerwone żaróweczki i efekt jest piorunujacy. Fakt faktem nikt nie wyraził chęci pomocy w rozebraniu tego czegoś wiec postanowiłem sam to zrobić.
Teraz pisze takie małe "How to..."
Bierzy naszego lexus looka. Od strony wewnętrznej reflektora podrzegawy go opalarką tak by klej był nieco miękki.
Od góry i od dołu mamy zaczepy. Podważamy je lekko śrubokrętem badz też nożem i mając odczepione juz od góry zaczepy zaczynamy wyjmowanie szkła.
Powoli pogrzewając opalarką wyjmujemy je stopniowo. Nastepnie gdy mamy juz wyjęte szkło wyrzucamy sreberko z czerwonym kółeczkiem.
Zakładamy wszystko w kolejności odwrotnej. Wkładamy w lampe stopa żaróweczke od yamahy badz też skutera Keeway, są takie w sklepach motoryzacyjnych i cieszymy sie lepszym strumieniem świetlnym.
Edit 13.03.2012r.
Lampki nabrały nowego wyglądu. Zdjęcia zrobione w słoneczny dzień. Zapalone światła postojowe.