Jaki olej do TICO
-
Od niedawna posiadam tico, poprzedni właściciel zalewał go olejem mobil 1 5w 50, mam pytanie jest to właściwy olej do takiego rodzaju silnika. Pozdrawiam klubowiczów
-
Witaj!
Wpadnij do powitalni, przywitaj się ładnie z gronem Ticomaniaków a następnie poszukaj odpowiedzi na swoje pytanie.
Podpowiem, że do Tico leje się takie same oleje jak np. do Subaru Imprezy. -
Jeśli nie szkoda ładować kaski w olej dla silników bardziej wysilonych to może być. Ja używać pewnie o połowę tańszego oleju 10W40 GM za 55zł 5L i silnik też jeździ bezproblemowo.
-
wystarczy spokojnie 5w40 skoro jeszcze na syntetyku lata. Powyżej w50 to są oleje przeznaczane już raczej dla aut sportowych, pracujących na dużych obciążeniach.
-
Ależ Panowie! Ja tylko tak przykładowo podałem Koleżance, że może wlać co chce. Nawet taki jak do używanej w sporcie subaryny.
-
M@rku - ja nawiązałem do postu autorki wątku. Oczywiście, że może zalać praktycznie dowolny olej, ale po co przepłacać? Najtaniej ją wyjdzie średniej klasy 5w40.
-
Dzięki Wszystkim za odzew. Pozdrawiam
-
Dzięki Wszystkim za
odzew. PozdrawiamMam nadzieję, że nie uciekniesz od nas po rozwiązaniu problemu.
-
Nie,nie jak tylko pojawi się jakiś problem z moim tico to napisze i poprosze o wskazówki. PA