Sam przestawił się zapłon?
-
Otrzymałem w końcu na podmianę aparat zapłonowy. Jeszcze go nie montowałem.
-
NO a jak zachowanie autka?? Coś się dzieje czy nie??
-
Na chwilę obecną prawie nigdzie nie jeździłem ale autko pali na dotyk.
-
Dziś również po tygodniowym postoju auto bez problemów odpaliło. Wyjechałem z garażu i pojechałem około 1,5 km załatwić sprawę. Tam po godzinnym postoju już nie chciał odpalić. Na szybko była sprawdzona iskra i czy dostaje paliwo. Iskra dobra i pompa również daje dobrze. Poluzowałem aparat i przyspieszyłem zapłon i jak zwykle auto odpaliło. Troszkę w obroty nie chciał wejść ale w końcu udało mi się dojechać do domu. Tu z braku czasu nic nie robiłem.
Dopiero przed jakieś pół godziny temu udałem się do garażu z latarką bo nie mam tam światła i podmieniłem kopułkę. Ustawiłem zapłon do oryginalnych ustawień i pali.
Już sam nie wiem co o tym sądzić. Jutro jadę z 80km i mam nadzieję że nie będzie niespodzianek. Przetestuję tę kopułkę. Może moja pomimo że nie widać żadnych pęknięć jest z nią coś nie tak.
Jutro się okaże. Napiszę czy były problemy.
-
Jutro się okaże.
Napiszę bynajmniej czy były problemy.Hmm!
-
Problemów nie było. Auto bezproblemowo pali i śmiga jak szalone.
-
Problemów nie było.
Auto bezproblemowo pali i śmiga jak szalone.Bynajmniej, problemów nie było
-
Bynajmniej,
problemów nie byłoNa chwilę obecną ich nie ma.
-
od razu mówię, że nie czytałem całego postu... poszukaj na forum mojego sposobu ustawiania kąta wyprzedzenia zapłonu dla tikaczy z LPG. Zajmuje 3 min. Z tego co wiem parę osób już próbowało i wszystkim działa...
-
Po zmianie kopułki jak pisałem Tico bryko
-
Mija trzeci miesiąc bezawaryjnego odpalania itp.
-
od razu mówię, że
nie czytałem całego postu... poszukaj na forum mojego sposobu ustawiania kąta
wyprzedzenia zapłonu dla tikaczy z LPG. Zajmuje 3 min. Z tego co wiem parę osób już
próbowało i wszystkim działa...Słowik mógłbyś podać jakiś link z tym ustawieniem zapłonu, bo szukałem, przejżałem wszystkie twoje posty i nie znalazłem takiej inforamcji : (