Uwaga na sprężyny z matiza
-
Dziś zmieniałem sprężyny w tico koleżanki. Ktoś jej zamontował sprężyny od matiza i tak jeździła przez długi czas. Odbiło się to niekorzystnie na stan zawieszenia. Niestety wahacze są do wymiany. Przekładnia kierownicza też nie miała lekko. Ogólnie całe zawieszenie było wyżej, co wpływało też na bezpieczeństwo i komfort jazdy.
Na fotce widać różnicę długości sprężyny tico i matiza:
A na tej fotce widać jak wygląda tico z jedną sprężyną od matiza, a drugą - właściwą dla tico:
-
Ja myśle ze tam ktos sobie siedzi po stronie kierowcy i to nie jedna osoba
Roznica wyrazna -
Ja myśle ze tam
ktos sobie siedzi po stronie kierowcy i to nie jedna osoba
Roznica wyraznaDla jasności - zdjęcie pokazuje różnicę wysokości przy 2 różnych sprężynach: od strony kierowcy jest już zamontowana sprężyna od tico, od strony pasażera widać jeszcze nie zmienioną sprężynę od matiza
-
Dla jasności -
zdjęcie pokazuje różnicę wysokości przy 2 różnych sprężynach: od strony kierowcy
jest już zamontowana sprężyna od tico, od strony pasażera widać jeszcze nie
zmienioną sprężynę od matizaNie wiem jak inni ale ja to zauważyłem na pierwszy rzut oka.
-
To samo jest z amortyzatorami, linką sprzęgła itp. itd. - na pierwszy rzut oka - identyczna, jednak Matiz ma wszystko nieco dłuższe i większe
-
Nie wiem jak inni
ale ja to zauważyłem na pierwszy rzut oka.No właśnie, nie wszyscy pewnie zauważyli
-
No właśnie, nie
wszyscy pewnie zauważyliTy po prostu nie zrozumiales mojego sarkazmu
Widac roznice od razu -
Ty po prostu nie
zrozumiales mojego sarkazmu
Widac roznice od
razuAaa, żarcik taki
-
fakt po wymianie sprężyn na Ticowe jeździ się lepiej, mniej na wirażach zarzuca i ogólnie lepiej się trzyma powierzchni.
-
fakt po wymianie
sprężyn na Ticowe jeździ się lepiej, mniej na wirażach zarzuca i ogólnie lepiej się
trzyma powierzchni.Witamy, witamy i do wątku dla nowych zapraszamy