Naprawa pompy hamulcowej - skąd gumki?
-
Witam serdecznie,
Mam problem z naprawą pompy hamulcowej (przepuszczała na uszczelce). Zakupiłem oba dostępne w Intercars'ie zestawy naprawcze, ale niestety - uszczelki tłoka nie pasują (nawet te o średnicy 20,6 mm są za duże - po ich założeniu tłok nie chciał chodzić - blokował się). Wygląda na to , że w mojej pompie uszczelki są o średnicy 19 mm - tak wychodzi z pomiarów. Wie ktoś może, skąd takie wziąć? Może takie same stosuje się w pompach od innych marek? Nie chcę teraz - po takiej długiej walce - po prostu kupować nowej pompy...
-
Witam serdecznie,
Mam problem z
naprawą pompy hamulcowej (przepuszczała na uszczelce). Zakupiłem oba dostępne w
Intercars'ie zestawy naprawcze, ale niestety - uszczelki tłoka nie pasują (nawet te
o średnicy 20,6 mm są za duże - po ich założeniu tłok nie chciał chodzić - blokował
się). Wygląda na to , że w mojej pompie uszczelki są o średnicy 19 mm - tak wychodzi
z pomiarów. Wie ktoś może, skąd takie wziąć? Może takie same stosuje się w pompach
od innych marek? Nie chcę teraz - po takiej długiej walce - po prostu kupować nowej
pompy...Poszukaj po sklepach ewentualnego zestawu naprawczego do tej pompy. Albo znajdź na szrocie pompę, którą zregenerujesz swoim zestawem naprawczym.
-
No albo popytaj o takie uszczelki w sklepach z hydraulik,ą siłową czy jak to się tam nazywa, chodzi mi o takie sklepy gdzie maja różne oringi simeringi itp np w sklepach z częściami do ciągników itp. Oczywiście w zależności jaki to rodzaj uszczelki.
-
Odpowiadam na post kolego Fungi, a nie Jahura
Hej!
Jeżeli jeszcze są w sprzedaży, to kup zestaw do regeneracji pompy z malucha. Kosztuje niewiele (przynajmniej kosztował niewiele) i kilka uszczelek pasuje do pompy tico (te najważniejsze). Pozdrawiam.