Podłączał ktoś do Tico takie cudo EUROSCAN 2010 PL
-
-
Tylko do czego chcesz to podłączyć Wydaje mi się że tylko do zegarka bo to jedyna elektroniczna rzecz w tym samochodzie
-
A od kiedy Tico ma złącze diagnostyczne OBD2?
-
Tylko pytam.
Szukałem w necie info na ten temat ale znalzłem tylko o matizie że ten ma złącze OBD2.
Czyli sprzedawca wpuszcza w maliny bo pisze tam że Tico to tez obsługuje.
"Przeznaczony jest do samochodów EUROPEJSKICH, AMERYKAŃSKICH ORAZ JAPOŃSKICH osobowych, terenowych, dostawczych.
Europejskie: od 2000 r., Amerykanskie: od 1996 r.,
Azjatyckie: od 2000 r., Japońskie od 1996 r.....
Japońskie i Azjatyckie osobowe, terenowe i dostawcze od 1996 roku:Acura: MDX, NSX, RL, RSX, TL, TSX
Daewoo: Estero, Evanda, Kalos, Komando, Lacetti, Lanos, Leganza, Matiz, Musso, Nexia, Nubira, Tacuma, Tico
-
Temat był już poruszany na forum...
-
Matiz ma chyba wtrysk jedno punktowy czyli sterowanie kompem jakieś jest.
-
Matiz ma chyba
wtrysk jedno punktowy czyli sterowanie kompem jakieś jest.Ok. Czyli się nie da. Temat zakończony
-
Ok. Czyli się nie
da. Temat zakończonyDA sie tylko trzeba zrobic przeszczep silnika z matiza
-
Matiz ma chyba
wtrysk jedno punktowy czyli sterowanie kompem jakieś jest.Wielopunkt jest w Matizie, ale to nie OBD2, więc i tak do Matiza ten skaner nie podejdzie.
-
Wielopunkt jest w
Matizie, ale to nie OBD2, więc i tak do Matiza ten skaner nie podejdzie.Tam podobno jakieś 6 pinowe jest to złącze a nie 8 pinowe jak OBD2
-
hamownii elektronicznej ci sie zachciewa,,, piknie
-
Tam podobno jakieś
6 pinowe jest to złącze a nie 8 pinowe jak OBD2A już się w tych pinach pogubiłem Ale na pewno komp Matiza nie jest zgodny z OBD2 - po prostu inny system - jakiś taki nietypowy.
-
A już się w tych
pinach pogubiłem Ale na pewno komp Matiza nie jest zgodny z OBD2 - po prostu inny
system - jakiś taki nietypowy.W sumie mam Tico, to i tak nie po podłączania kompa bo nie ma do czego
-
OBD2 jest złączem 16 pinowym. Stosowany w każdych samochodach w europie bodaj od 2001-2002, a w USA od 1996 roku. Wcześniejsze wtyki zależne były od producenta, ale to nie oznacza, że uniwersalnym skanerem się nie podepniemy (przynajmniej w większości przypadków)- trzeba mieć albo przejściowkę, albo łączyć się "na ostro".