spalanie LPG...
-
Ja podczas zjazdu że stromej góry używam retardera, czyli przełącznik w pozycji środkowej(wypalanie) :) Mi to wystarcza, po równym szkoda się bawić w pstrykanie.
Tico idealnie pracuje z mikserem,
przeszkadza mu nieco zaworek PCV który u mnie od razu wyleciał. Mieszanka stechiometryczna nie jest nam w każdym przypadku potrzebna, a na pewno ustawiona na analizatorze na postoju 1, będzie bogata podczas jazdy (obciążenie). Mamy nasz cudowny egr który obniża temp. spalania co przy LPG jest i tak wyższe od benzyny, tu radzę go zostawić i jeździć i jeździć bo mega tanio.
Upss trochę się rozpędziłem...Miał ktoś z Was mikser od rybackiego do tico? Jestem ciekawy czy jest jakiś wyjątkowy.
W poprzednim Tico miałem że szczelinami fi 34 teraz mam z dziurkami fi 32. Poprzednie auto trochę mniej mi spalało, aczkolwiek jeszcze jestem na etapie adaptacji instalacji LPG do swoich potrzeb. Wertowałem tematy związane z lpg, stąd ten odkop, przeglądałem między innymi też swoje posty bo parę lat minęło od ujeżdżalnia tikusia i pozapominałem cu tu napisałem. Chwała że przewróciliście forum do życia łącznie z archiwum. :)
-
@marcintju powiedział w spalanie LPG...:
Ja podczas zjazdu że stromej góry używam retardera, czyli przełącznik w pozycji środkowej(wypalanie) :) Mi to wystarcza, po równym szkoda się bawić w pstrykanie.
Dobry pomysł, choć nie w każdej części kraju można go zastosować :D
Ja po sobie wiem że wiele zależy od kondycji silnika, odkąd włożyłem mniej wyeksploatowany egzemplarz przestałem mieć myśli o wywaleniu lpg ;)
ps. ceny na stacjach za pb już pod 5zł podchodzą