Naprawa fotela kierowcy
-
Witam.
Jestem nowym użytkownikiem forum..I prosiłbym o pomoc. Mianowicie dziś rano wjechałem w dużą dziurę przez co tico ucierpiało.. Guma.. Wymieniłem koło ale okazało się że podczas wstrząsu z fotela kierowcy wyleciała jakaś gruba śruba i przestała działać regulacja fotela oparcia. Czy jest to naprawiane ?? Ktoś spotkał się z czymś takim ?? Bardzo proszę o pomoc bo trochę nie wygodnie się jeździ bez oparcia.. Jak ustawiałem wajhą to niby ustawia jednak po oparciu ucieka do tyłu jakby nie trzymała jakaś zębatka czy cuś.. Z góry dziękuje..
Jeśli ktoś ma jakąś instrukcje o fotelu to proszę pisać na priv.
będę zobowiązany.. - Tico Driver -
Myślę, że... musisz rozkręcić fotel i obejrzeć skąd wypadła.
P.S. Widzimy, że jesteś nowy, również witamy.
Linka -
Problem polega na tym że nie wiem które śruby odkręcić.. Z boku fotela koło wajchy jest plastyk który odstawał i tam dokręciłem śrubę.. Jednak moje pytanie brzmiało czy ktoś wie gdzie w fotelu są grube śruby?? Może jest jakaś łatwa naprawa fotela ?? Do 16 jestem w pracy a później muszę jakoś to naprawić.. Bardzo proszę o jakieś sugestie.. Czy regulacja oparacia fotela jest naprawialna czy trzeba kupować nowy fotel ??
-
Ehhh... spokojnie.
Musisz odkręcić fotel całkowicie - 4 śruby do podłogi. Później wyjąć go z auta i odwrócić. Najprawdopodobniej będzie to któraś ze śrub przy oparciu mocująca mechanizm podnoszenia.
Z pewnością zlokalizujesz, ale bez wyjęcia fotela nie ma szans nic zrobić. Możesz podokręcać wszystkie inne jeśli są luźne. -
Dzięki spróbuje to poodkręcać i fotel zabiorę do domu może uda się naprawić... Jak skończę to napisze na forum jak poszło.. Dzięki za info.. Ps. A te śruby to są przymocowane do szyn czy razem z szynami mam odkręcać ?? Niestety w mojej instrukcji do tico nie ma opisanego fotela..
-
Czy regulacja
oparacia fotela jest naprawialna czy trzeba kupować nowy fotel ??Naprawialna. Może rysunek z katalogu części coś Ci pomoże.
http://www.wolff.zabrze.stk.net.pl/TicoCzesci/102.htm -
Wielkie dzięki o TO mi chodziło
-
a jeśli nie poradzisz sobie mimo tego, telefon do ręki i zdjęcie śrubki zrób i daj tutaj to nawet specjalnie się przejdę i powiem Ci co jak i gdzie. Kiedyś szyny od oparcia mi sie połamały to było trochę bardziej trudne do zrobienia, ale tu napewno spawarka potrzebna nie jest.
-
Dzięki wszystkim za pomoc Fotel działa sprawnie dzięki schematowi Rozkręciłem fotel śruba po śrubie i dałem radę Okazało się że gruba śruba wyleciała z mechanizmu trzymającego zębatkę ... i gdy miała być zablokowana to nie trzymało..
Topic off