Jak wyjąć śruby z tulei wahacza tylnego
-
Witam Panowie! Proszę na szybko o pomoc. wymieniam belkę bo na ostatnim rajdzie się skrzywiła, wszystko już rozebrałem całe hamulce, tarcze kotwiczne, amortyzatory odrecone sprężyny wyjęte no i najważniejsze pół dnia męczone ale odkręcone nakrętki od wahaczy ale za cholerę nie mogę wybić śrub:-/ macie jakieś pomysły?
-
Witam Panowie!
Proszę na szybko o pomoc. wymieniam belkę bo na ostatnim rajdzie się skrzywiła,
wszystko już rozebrałem całe hamulce, tarcze kotwiczne, amortyzatory odrecone
sprężyny wyjęte no i najważniejsze pół dnia męczone ale odkręcone nakrętki od
wahaczy ale za cholerę nie mogę wybić śrub:-/ macie jakieś pomysły?Jak masz dostep do palnika, to moze puszcza. Ale wydaje mi sie, ze bez ich obciecia sie nie obejdzie. Sruby te koroduja wewnatrz tulejek wahacza. Podgrzanie palnikiem moze spowodowac uszkodzenie gumy w tulejkach. Chyba czeka cie wymiana tulei wahaczy.
-
Raczej niewykonalne bo śruby zapiekły się w tulejkach i raczej nie ma siły je wybić. Sam ciąłem wszystkie śruby bo żadna nie wybiła się. Chyba, że po ich ucięciu i wyjęciu wahacza można spróbować wybić śruby ale jak będą mocno zapieczone to i tak nie wyjdą.
-
dzięki za podpowiedzi, niestety nie pocieszyliście mnie... niestety nie dysponuję palnikiem i do tego kątówka mi się spaliła, poddaje się jutro auto jedzie do mechanika niech się męczy:(
-
dzięki za
podpowiedzi, niestety nie pocieszyliście mnie... niestety nie dysponuję palnikiem i
do tego kątówka mi się spaliła, poddaje się jutro auto jedzie do mechanika niech się
męczy:(Ehhh... pewnie juz za pozno pisze Trzeba bylo do castoramy, czy innego obi leciec i najtansza szlifierke zakupic W koncu mechanik tez musi zarobic A mozna bylo zaoszczedzic
-
spoko znalazłem taniego wymieniacza za 100 zrobi mi cały tył. a tak na marginesie to chyba rekord świata dziś pobiłem bo w pół godziny przed pracą złożyłem cały tył:) a rozkładałem pół dnia:-/