Płaskie wycieraczki czy warto?
-
Ja mam co prawda nową szybę i płaskie wycieraczki z tesco (była przecena za 12 zł sztuka) i powiem szczerze że jak je założyłem to mocno mnie zszokowały- pozytywnie, zbierają i pracują jak w jakieś drogiej limuzynie... ale prawdą jest że musisz mieć dobre sprężyny w ramionach.
Ja już nigdy nie założę zwykłych piórowych wycieraczek.
-
ciekawe jak jest z wymianą ramion. o ile z tyłu odkręciłem śrubkę i kręcą ramieniem ładnie się odkręciło o tyle z przodu nie dało rady tak zrobić... inna sprawa że nie chciałem się za bardzo z tym szarpać ale ciekawe jak to się ściąga.
-
Szarpać ze ściąganiem ramion? Dociskasz ramie i ładnie schodzi Miałem problemy ze smugami bo mam płaskie wycieraczki ale ostatnio malowałem ramiona i po ponownym założeniu ich (dobrze dokręcone) śmigają aż miło:) A myślałem, że muszę wymienić na nowe
-
A co sądzicie o takich wycieraczkach. Gościu hurtowo sprzedaje więc tanio. jakby wziąć dwie 400mm i drugą 430mm zamiast 450 to by aż tak drogo nie wyszło.
http://allegro.pl/super-plaskie-wycieraczki-do-wielu-marek-aut-i1242619096.html -
Ja w tamtym roku kupiłem sobie zestawik płaskich wycieraczek i nowych ramion firmy motgum i wycieraczki zbierały wode idealnie do czasu kiedy skończyła się zima i okazało się, że obie wycieraczki zostawiają smuge i jedna skacze po szybie
-
Tak więc zakupiłem płaskie wycieraczki do ticusia firmy Kamoka. Cena niezbyt wielka bo 16zł i 17zł. Kupiłem dwie ostatnie 400mm i 450mm ale jak się okazało zamiast tej 45cm była podmieniona na 40cm. Nie chciało mi się juz jechać i wymieniać takie założyłem.
No i teraz widzę że fajna sprawa, ładnie wycierają szybę do czysta i nie ma ani kawałeczka niewyczyszczonej szyby. Więc polecam jednak kupując raczej radzę zamiast 450 wziąć 400 lub 430. -
Tak więc zakupiłem
płaskie wycieraczki do ticusia firmy Kamoka. Cena niezbyt wielka bo 16zł i 17zł.
Kupiłem dwie ostatnie 400mm i 450mm ale jak się okazało zamiast tej 45cm była
podmieniona na 40cm. Nie chciało mi się juz jechać i wymieniać takie założyłem.
No i teraz widzę że
fajna sprawa, ładnie wycierają szybę do czysta i nie ma ani kawałeczka
niewyczyszczonej szyby. Więc polecam jednak kupując raczej radzę zamiast 450 wziąć
400 lub 430.Przejedź się powyżej 70km/h i powiedź czy nadal dobrze zbiera
-
Ja zazwyczaj jeżdżę szybciej niż 70 i zbiera dobrze. Jedynie jak tir przejeżdża blisko to widać że je pęd powietrza troszkę rusza ale to przecież wiadome.
-
Ja kupiłem "noname" płaskie i lipa, teraz dużo osób polecało zwykle z carrefura i rzeczywiście są bardzo dobre, nie piszczą, a po zimie i tak zmienię bo guma stwardnieje kosztują grosze
-
Ja w Matizie używam - szyba jest naprawdę "jajowata", więc to prawdziwe wyzwanie dla wycieraczki. Co do marki... niestety nie jestem w stanie powiedzieć - kupowałem je jakieś 2 lata temu na allegro i dawno nie mam już opakowań po nich.
Zbierają dobrze, dobrze się dopasowują do kształtu szyby. Przy prędkościach ponad 100 - 110 km/h zaczynają lekko drgać na szybie - ale nie wpływa to zupełnie na ich funkcjonalność.