jak się dobrać do skrzyni biegów?
-
Witam,
mam problem ze skrzynią biegów w Tico, który generalnie jest zdiagnozowany, ale przy próbie naprawy pojawiła się przeszkoda... mianowicie nie mam pojęcia jak ją wyciągnąć. Nie potrafię zlokalizować wszystkich śrub i wygląda na to, że trzeba będzie wyciągnąć silnik. Ale może już ktoś to robił i może mnie pokierować tak, aby zaoszczędzić sobie trochę roboty. Może ktoś chociaż wie na ilu śrubach jest zamocowana skrzynia? Nie spotkałem się z tą informacją ani w necie, ani w literaturze. Z góry dziękuję za pomoc. -
ja ściągałem skrzynię w swoim Tikusiu i powiem szczerze że o wiele lepiej jest zrzucić skrzynię razem ze silnikiem bo w tedy masz idealny dostęp do wszystkiego i niema problemów A tak dokładniej to co się stało że musisz skrzynię ściągać?
-
Witam
Również witam, jak byś jeszcze uzupełnił swój profil, wiedzielibyśmy skąd jesteś i kim jesteś?
-
Dodając gazu (podobnie przy hamowaniu na niskich obrotach) na poszczególnych biegach (zwłaszcza na 3 i 5) ze skrzyni biegów słychać różne stukoty. Poziom oleju w skrzyni - odpowiedni. Na razie mam takie podejrzenia, że albo łożysko oporowe, albo tarcza.
-
Jeszcze pytanko - czy mógłbyś mi powiedzieć ile śrub trzeba wykręcić, żeby odkręcić skrzynię od reszty? Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
Jeszcze pytanko -
czy mógłbyś mi powiedzieć ile śrub trzeba wykręcić, żeby odkręcić skrzynię od
reszty? Z góry dziękuję za odpowiedź.niestety zaraz wyjezdzam - urlop
i na szybko sobie nie przypomnę,
ale pocieszę skrzynię zdejmowałem już dwukrotnie i jest to wykonalne,
trudniej jest zamontować
o ile pamiętam powinien być jakiś manual na forumpozdrawiam
-
Jeszcze pytanko -
czy mógłbyś mi powiedzieć ile śrub trzeba wykręcić, żeby odkręcić skrzynię od
reszty? Z góry dziękuję za odpowiedź.Tutaj masz MANUAL SPRZĘGŁO może to Ci pomoże i troszkę rozjaśni temat.
Poza tym zapoznaj się z z tym wątkiem dla Nowych KLIKAMY
Dużo problemów wraz z rozwiązaniami zostało opisanych w archiwum więc warto tam poszukać