Pomoc w lokalizacji usterki (filmy)
-
To spróbuj podjechać gdzieś na podnośnik, gdzie ktoś będzie siedział w samochodzie i przyspieszał w powietrzu zmieniając biegi a Ty stojąc pod samochodem, zobaczysz co jest nie tak..
Chętnie bym Cię zaprosiła do siebie do warsztatu - ty byś się przejechał nowym Hyundaiem a my byśmy Ci bezpłatnie zobaczyli "co w trawie piszczy" - szkoda, że nie mieszkasz w Piotrkowie. -
To
spróbuj podjechać gdzieś na podnośnik, gdzie ktoś będzie siedział w samochodzie i
przyspieszał w powietrzu zmieniając biegi a Ty stojąc pod samochodem, zobaczysz co
jest nie tak..Wystarczy do tego kanał i podniesienie auta z jednej strony na lewarku i "ruszyć", a dzięki mechanizmowi różnicowemu auto nie odjedzie
-
Wystarczy do tego
kanał i podniesienie auta z jednej strony na lewarku i "ruszyć", a dzięki
mechanizmowi różnicowemu auto nie odjedzieMasz rację... człowiek szybko przyzwyczaja się do luksusu
-
wydaje mi się, że to mogą być przeguby napędowe.
Jak podniesiesz auto i będziesz przyśpieszał (a mają to być przeguby) to hałasu nie powinno być, bo przeguby nie będą obciążone, tylko luźno będą się kręcić.
-
przeguby zewnętrzne dopiero wymieniane także stawiałbym chyba na półosie. dźwięk poki co ustał także nic nie zrobię do następnego razu...
-
przeguby
dopiero wymieniane także stawiałbym chyba na półosie. poki co ustał także nic
nie zrobię do następnego razu...Polosie? Ja bym obstawial przeguby wewnetrzne
-
Polosie? Ja bym
obstawial przeguby wewnetrzneTeż bym się skłaniał ku przegubom wewnętrznym
-
dzieki za wszelkie rady i podpowiedz
w porównaniu do innych częsci do tico trochę drogie te przeguby wewnętrzne. jest możliwość w jakiś inny sposób sprawdzenia czy to oby na pewno te przeguby? -
dzieki za wszelkie
rady i podpowiedz
w porównaniu do
innych częsci do tico trochę drogie te przeguby wewnętrzne. jest możliwość w jakiś
inny sposób sprawdzenia czy to oby na pewno te przeguby?Poszukaj na forum, bylo chyba kiedys o objawach. Ze swej strony dodam, ze jak np na mokrej nawierzchni kola kreca sie w miejscu (np przy ruszaniu z jedynki), to slychac wycie. Mozesz z kanalu tez poruszac przegubami i jak beda luzy osiowe - znaczy, ze przeguby kwalifikuja sie do wymiany. Przeguby te sa drogie - ale zwroc uwage na to, jak bardzo sa trwale - kilkanascie lat wytrzymuja. Ja u siebie mam prawie 200 000 przebiegu i na razie wystepuje objaw wycia przy ruszaniu i jest niewielki luz.
BTW - przy zakupie - uwazaj na tanie podrobki na allegro (i nie tylko) - przeguby te sa o wiele tansze, co idzie w parze z ich nedzna jakoscia.
-