jak i jaka tube (skrzynie) zamontowac do tico
-
witam. Mam takie małe pytanko... Mam zamiar kupić sobie Tico, i zamontowac w bagazniku Tube z dwoma wzmacniaczami... czy opłaca sięusuwać koło zapasowe, aby umieścić w to miejsce tube, czy lepiej żeby tuba ta zajmowała całe miejsce w bagażniku??
pozdrawiam i licze na pomoc -
witam. Mam takie
małe pytanko... Mam zamiar kupić sobie Tico,Zapraszam na kącik Tico
i zamontowac w bagazniku Tube z dwoma
wzmacniaczami...Zapraszam na kącik "Elektronika i telekomunikacja"
pozdrawiam i licze
na pomocProszę
-
1.Za miękka blacha na auto do dB dragu
2.Po co dwa wzmacniacze?
3. co masz na myśli pod pojęciem "tuba" ? czy walec ze sklejki z głośnikiem w jednej ściance?
4.nie ten kącik
5. Tuba na stałe montowana?
6. Chcesz słuchać muzyki, czy żeby na%$@#%^&#^*@ało? -
myslalem o dwoch wzmacniaczach, poniewaz tuba ktora mam zamiar kupic posiada dwa subwoofery (głośniki), i mam zamiar ja montowac prawdopodobnie na stale (zrobic ze sklejki ladna obudowe )
-
myslalem o dwoch
wzmacniaczach, poniewaz tuba ktora mam zamiar kupic posiada dwa subwoofery
(głośniki), i mam zamiar ja montowac prawdopodobnie na stale (zrobic ze sklejki
ladna obudowe )A nie lepiej jeden wzmak 4-kanałowy?
Taaaaaaka tuba do Tico?
NIE TEN KĄCIK!!!
-
to jeszcze odpowiedz na pytania 3. 5. i 6.
-
to jeszcze
odpowiedz na pytania 3. 5. i 6.... i przebrnij przez temat "Jesteś tu Nowy?..." oraz zmień tytuł tego wątku...
-
tuba prawdopodobnie bedzie na stale montowana
chodzi mi bardziej os luchanie glosno muzyki...
nie rozumiem o co chodzi ze zmienieniem nazwy watku ??? -
tuba prawdopodobnie
bedzie na stale montowana
Skrzynie zrób, a nie tubę, jeśli nie jesteś głuchy.chodzi mi bardziej
os luchanie glosno muzyki...
Porządne głośniki 13-15cm do tego mała skrzynka i Ci wystarczy. Dobry jakościowo sprzęt ~200W to będzie aż nadto. Chyba, ze lecisz na cyferki to kup sobie voicekrafta 8000Wnie rozumiem o co
chodzi ze zmienieniem nazwy watku ???
Punkt 5. -
aha
dzieki za pomoc...
czyli wystarczy mala skrzynia i wzmacniacz??? -
aha
dzieki za pomoc...
czyli wystarczy
mala skrzynia i wzmacniacz???Ja bym szedł w jakość a nie ilość
Najpier kup porządne głośniki, potem niezbyt mocny, ale bardziej markowy wzmacniacz, potem ewentualnie dołóż skrzynię.
W międzyczasie może Ci się zachcieć wytłumienia blach matą bitumicznąI ostrzegam, że nie takie auta się rozpadają od zbyt głośnej muzyki
-
oki
dzieki za rade ;);) -
Tuba to syf powiem to dosłownie, jeśli chodzi o niskie tony to tylko skrzynia basowa bo warto. Ja bym Ci polecił jakąś skrzynię JBL 20 cm żeby ci blachy nie wydmuchało Zwróć uwagę przede wszystkim na skuteczność, która jest wyrażona w decybelach (dB / 2,83 V / 1m) Moim zdaniem nie mniej niż 91 dB.
-
Porządne głośniki
13-15cm do tego mała skrzynka i Ci wystarczy.Tylko nie na tył....
-
Tylko nie na
tył....Na tył to minimum głośniki 6x9" w półkę. Jak nie to skrzynia basowa, a nie jakieś 130mm
-
Tuba to syf powiem
to dosłownie, jeśli chodzi o niskie tony to tylko skrzynia basowa bo warto. Ja bym
Ci polecił jakąś skrzynię JBL 20 cm żeby ci blachy nie wydmuchało Zwróć uwagę
przede wszystkim na skuteczność, która jest wyrażona w decybelach (dB / 2,83 V / 1m)
Moim zdaniem nie mniej niż 91 dB.a ile taka tuba by kosztowala???
i ile bys proponowal mniej wiecej decybeli ???? -
Na tył to minimum
głośniki 6x9" w półkę. Jak nie to skrzynia basowa, a nie jakieś 130mmTo raczej "z półką", a nie "w półkę"
-
Na tył to minimum
głośniki 6x9" w półkę. Jak nie to skrzynia basowa, a nie jakieś 130mmŻadnych głośników na tył (a zwłaszcza 6x9) przy równocześnie podpiętej skrzyni/tubie w bagażniku.
Jeśli to ma fajnie grać przy założeniu, że do bagażnika wrzucimy subwoofer, to głośniki z tyłu odpadają.
Jeśli decydujemy się na zlikwidowanie sobie bagażnika jakimś basem, to najważniejszy wtedy będzie przód. 165mm na dystansach (woofery) + jakieś gwizdki w miejsce głośników fabrycznych w desce.Jak chcemy dać również głośniki na tylną półkę, to min. 165mm dwudrożne lub 6x9 ale bez subwoofera.
-
a ile taka tuba by
kosztowala???Skrzynia, nie tuba. Posłuchaj rad, a będziesz zadowolony
Koszt: >200złi ile bys
proponowal mniej wiecej decybeli ????Tyle, co startujący odrzutowiec
-
czyli do bagaznika subwoofer, z przodu dwa woofery i jakis wzmacniacz???
a ile by mi mniej wiecej cenowo to wyszlo, jesli mozna spytac