przewody paliwowe gdzie kupić?
-
dzięki. wczoraj to widziałem na allegro a dzisiaj juz myslalem ze sprzedane ale widocznie slepy jestem
ostatnią sztukę mi Pani odłożyła ale tylko zasilający jest a powrotnego za miesiąc:-/
Ma ktoś może wiedzę czym one fizycznie się różnią i jak rozpoznać który to zasiający a który powrotny na samochodzie?
właśnie się zastanawiam nad zwykłymi przewodami gumowymi bo rzeczywiście 50zł drogawo ale też musiałbym wykombinować jakieś połączenia... jeśli chodzi o doprowadzenie paliwa to nie będzie różnicy między tymi ori a jakimiś z gumy zbrojonymi? -
właśnie się zastanawiam nad
zwykłymi przewodami gumowymi bo rzeczywiście 50zł drogawo ale też musiałbym wykombinować
jakieś połączenia... jeśli chodzi o doprowadzenie paliwa to nie będzie różnicy między tymi ori
a jakimiś z gumy zbrojonymi?A gumowe wytrzymają dłużej niż metalowe
IMO metalowe będą trwalsze od gumowych.Jak zrobić to porządnie,aby znów do tego nie wracać zaraz. -
Jak dla mnie to drogawo, chyba lepiej dać zwykłe przewody do paliwa a nie
metalowe.Nie rozumiem.
Jakie przewody proponujesz wstawić zamiast oryginalnych ?Gumowe ?
Rzeźbić, przerabiać, paprać się....
Lepiej wstawić oryginały -
zgadza się chce oryginały ale trochę z ceną przesadzają 50zł jeden przewód gdzie w łodzi w hurtowni 18zł tylko że 6tyg oczekiwania.
czym się różni przewód zasilający od zwrotnego? -
właśnie się zastanawiam nad
zwykłymi przewodami gumowymi bo rzeczywiście 50zł drogawo ale też musiałbym wykombinować
jakieś połączenia...Przelicz sobie ile będzie Cię kosztować zakup nowych (specjalnych) przewodów gumowych + rzeźba z ich dostosowaniem w aucie a koszt nowych oryginalnych metalowych.
jeśli chodzi o doprowadzenie paliwa to nie będzie różnicy między tymi ori
a jakimiś z gumy zbrojonymi?Ja, mimo wszystko, bałbym się robić przeróbki w tak ważnym układzie....
-
zgadza się chce oryginały ale
trochę z ceną przesadzają 50zł jeden przewód gdzie w łodzi w hurtowni 18zł tylko że 6tyg
oczekiwania.Twoja decyzja czy chcesz płacić słono od razu, czy czekać na towar z lepszą ceną
czym się różni przewód
zasilający od zwrotnego?Nie mam pojęcia, nigdy tam nie grzebałem.
-
zgadza się chce oryginały ale
trochę z ceną przesadzają 50zł jeden przewód gdzie w łodzi w hurtowni 18zł tylko że 6tyg
oczekiwania.
czym się różni przewód
zasilający od zwrotnego?Przewód do pompki = 15811-78B00-000
Przewód powrotny = 15861-78B00-000
Jednak jest różnica.
Widocznie inaczej są wygięte.
Zapytaj lub zadzwoń TUTAJ oni szybko ściągają części.Wiele osób z forum tam zamawiało różne części (ja też) i znają się na rzeczy. -
Przewód do pompki =
15811-78B00-000
http://www.polparts.com.pl/sklep/product_info.php?products_id=463219http://www.apcar.com.pl/szukaj1.html?nt=kli-0892238240-1176886747&fraza=15811-78B00-000
Przewód powrotny =
15861-78B00-000http://www.apcar.com.pl/szukaj1.html?nt=kli-0892238240-1176886747&fraza=15861-78B00-000
-
dzieki wszystkim za pomoc zamówiłem w apcarze cena połowe mniejsza mieli od reki i w pon paczka u mnie i zabieram się za wymianę. dziękuję jeszcze raz za pomoc
-
dzieki wszystkim za pomoc
zamówiłem w foxie w rzeszowie mieli od reki i jutro paczka u mnie i zabieram się za wymianę.
dziękuję jeszcze raz za pomocJakie koszta u nich ?
-
sory bo edytowałem w foxie bylo 39+34+wysyłka więc zrezygnowałem i kpiłem w apcarze bo jednak dużo taniej.
-
-
Chyba żartujesz... Do 2009r
produkowano w FSO Lanosa, do 2008r Matiza.
A więc niektóre są jeszcze na
dwuletniej gwarancji
W Warszawie pewnie
najłatwiej, przykład:
AUTOPARTS
A resztę kraju sprawdzimy u
źródła:
FSOWidać, że chłopaki z ASO przestawili się na większą liczbę marek aut do naprawy
"Ogólne" warsztaty z uprawnieniami do naprawy marki Daewoo (piszę to na podstawie "ASO" ze Sz-na). -
Widać, że chłopaki z ASO
przestawili się na większą liczbę marek aut do naprawyNo jasne bo z samego Daewoo byłoby już ciężko wyżyć
Aczkolwiek np. w warszawskich ASO nadal widzę, że w 90% same Daewoo przyjeżdżają -
Jakie koszta u nich ?
Ja płaciłem za przewód miedziany(fi 5 mm w osłonie plastikowej)po 6 zł/mb.
-
Kupa czasu minęła od ostatniego posta w tym temacie...
W jakim stanie ta paczka do Ciebie dotarła? Czeka mnie wymiana przewodów paliwowych, ale niestety nie mogę ich dostać w mojej okolicy:(PS. Do Krakowa i na Śląsk daleko nie mam, więc opcjonalnie poproszę o jakieś sprawdzone adresy:)
-
Kupa czasu minęła
od ostatniego posta w tym temacie...
W jakim stanie ta
paczka do Ciebie dotarła? Czeka mnie wymiana przewodów paliwowych, ale niestety nie
mogę ich dostać w mojej okolicy:(
PS. Do Krakowa i na
Śląsk daleko nie mam, więc opcjonalnie poproszę o jakieś sprawdzone adresy:)do mnie dotarły bez problemu zapakowane w tekturową tubę
-
Dziękuję za informację:)