nie odpala- ale kręci....:(
-
co mogło sie stać?
Cytat:
wystarczyło poprawić mocowanie kabla do modułu i było okej
-
no proszę o jakąś pomoc...
-
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie/problem - ja Ci go tylko wyraźniej zaznaczyłem
Jaki moduł miałeś na myśli ?
Może o cewkę Ci chodziło ? -
tak cewka...
no ale dzsiaj poprawiam itp i nic dalej nie pali a widze ze z niej iskra do aparatu zaplonowego dociera -
Cały czas tylko prosisz o pomoc...Obserwuję Twoją aktywność na forum już od dłuższego czasu, generalnie przychodzisz jak masz problem, zakładasz nowy temat, nieważne, że wątków o odpalaniu jest w archiwum bodaj najwięcej, ale oczywiście na pewno ŻADEN nie odpowiada objawom występującym u Ciebie...
-
tak cewka...
no ale dzsiaj poprawiam itp
i nic dalej nie pali a widze ze z niej iskra do aparatu zaplonowego docieraWspomniałeś o wcześniejszym szarpaniu, nie paleniu na jeden gar - sprawdź przewody WN (nawet mimo tego, że jest iskra na przewodzie cewka->aparat).
Jeśli masz możliwość przekładki przewodów z innego auta, to zrób to - nie wyrzucisz kasy w razie sprawnych przewodów...
-
Znaczy co jeszcze - ma chłopak przyjechać ze Szczecina do Krakowa i poprawić Ci styk kabla z cewką? Bo już nie rozumiem...
Wyjmij kabel... Oczyść styk drobnym papierem... Rozegnij go trochę (ma kształt rurki)... Oczyść też wnętrze styku w cewce...
Zamiast "chodzenia po prośbie" wystarczy w miarę regularnie kontrolować, o czym pisze się na forum, oraz w razie kłopotów spróbować najpierw z wyszukiwarką... Sam pokazywałem ostatnio, jak może wyglądać styk w cewce po 80 kkm (chociaż u mnie wszystko działało): KLIK -
a może po prostu masz świece do wymiany... pomyślałeś o tym bo nic na ten temat nie piszesz =/
-
dziekuję za pomoc, przyczscilem styk w cewce rozszerzylem jescze blaszkę w przewodzie i autko gra!
-
dziekuję za pomoc,
przyczscilem styk w cewce rozszerzylem jescze blaszkę w przewodzie i autko gra!A wystarczyło od razu skierować się moim cytatem, Twojej wypowiedzi....
-
dziekuję za pomoc,
przyczscilem styk w cewce rozszerzylem jescze blaszkę w przewodzie i autko gra!I to wszystko za darmo...
Jak pisałem: zaglądaj tu częściej. Warto skontrolować u siebie coś, co akurat "wyszło" w samochodzie kolegi z forum, i o czym napisał...