Światło STOP w spojlerze
-
W spojlerze tym standardowym
czy w takim spojlerze(daszkowym nad szybą)?
KLIKNawet na tej stronce dziwnie nazwali: "Spojler klapy tył, daszek"
Jest albo spojler - montowany na klapę, na dole szyby.
Albo lotka - również montowana na klapę, ale blisko dachu. -
Dziś widziałem w Bytomiu
zielone Tico z dodatkowym światłem stop w spojlerze.Ja mam zrobione tak :
-
Ja mam zrobione tak :
To sam rzeźbiłeś?
Ten spoiler to jakieś tworzywo,więc chyba większego problemu nie ma.
Wystarczy kupić listwę LED stop i wkomponować. -
Elegancko
Ten niebieski, to też Twój? -
To sam rzeźbiłeś?
Ten spoiler to jakieś
tworzywo,więc chyba większego problemu nie ma.
Wystarczy kupić listwę LED
stop i wkomponować.Sam robiłem, nie ma problemu.
-
Ten zielony ma jakiś taki dziwny odcień - jasny mój chyba jest ciemniejszy - no chyba, że go tak światło rozświetliło.
A co do tematu - wole swój stop na półeczce bo te spojlery mi się nie widzą
-
A co do tematu - wole swój
stop na półeczce bo te spojlery mi się nie widząA mi się widzą
Zawsze trochę lansu na dzielni -
A mi się widzą
Zawsze trochę lansu na
dzielni
A no fakt +10 do respecta i +3KM
-
A mi się widzą
Zawsze trochę lansu na
dzielni
A ja zawsze chciałem mieć lotkę, spojler już niekoniecznie
Przez spojler auto wydaje się jeszcze nieco węższe... -
W spojlerze tym standardowym
czy w takim spojlerze(daszkowym nad szybą)?
KLIK
W oryginalnym. Było nawet widać, że to ręczna robota, bo gość ciutkę nierówno wyciął otwór. Żałuję, że nie zrobiłem zdjęcia, ale wstydziłem się cykać fotki, gdy koleś siedział w środku .A propos powyższej lotki - wygląda trochę dziwnie w zestawieniu z oryginalnym spojlerem. Co za dużo to nie zdrowo . Sama lotka bez niego na pewno lepiej się prezentuje.
Lars, właśnie o to mi chodzi! Rewelacyjnie to wygląda. Zdradzisz może jak to wykonać? Czym najlepiej wyciąć otwór, jaka listwa, którędy poprowadzić kable... Zastanawiam się, czy nie dałoby się wykorzystać tego światła, które mam obecnie, bo złamana jest tylko stopka. Po rozebraniu obudowy chyba spasuje.
-
Ja mam zrobione tak :
A z tyłu Łada Niva stoi
-
Ten zielony ma jakiś taki
dziwny odcień - jasny mój chyba jest ciemniejszy - no chyba, że go tak światło
rozświetliło.Mój ma kolor 46U.Ale były też i ciemniejsze, tylko już nie pamiętam nr koloru.
-
Elegancko
Ten niebieski, to też Twój?To syna, tylko już sprzedany
-
A z tyłu Łada Niva stoi
Tylko szkoda że straszna ruina
-
Lars, to jak? Podzielisz się wiedzą?
-
Mój ma kolor 46U.Ale były też
i ciemniejsze, tylko już nie pamiętam nr koloru.Ja mam ten standardowy ciemnozielony 42u
-
Tylko szkoda że straszna
ruinaNiestety, aż tak dobrego wzroku to nie posiadam
-
Lars, właśnie o to mi chodzi!
Zdradzisz może jak to wykonać? Czym najlepiej wyciąć otwór, jaka
listwa, którędy poprowadzić kable...Kupić odpowiednią LED lampę, zdjąć spoiler,wytrasować miejsca cięcia(ciąłem wyrzynarką do drewna,piłka o drobnych ząbkach,wykończenie otworu papierem ściernym na pilniku),wkleić od środka lampę (przez otwór wycięty w spoilerze od strony klapy),po wyprowadzeniu przewodów (w miejscu mocowania spoilera do klapy,przejście do klapy),przeprowadzenie przewodów w obrzeżu klapy do miejsca tej gumowej harmonijki,przeciągnięcie przewodów z klapy do tylnego,prawego słupka i tam podpiąć się do kostek łączeniowych w tylnym nadkolu do obwodu świateł "STOP".Zakleić otwór technologiczny w poilerze klejem epoksydowym(miejsce to zaczyścić i całość pomalować).
Zastanawiam się, czy nie dałoby się wykorzystać tego
światła, które mam obecnie, bo złamana jest tylko stopka.
Nie wiem jaka jest ta lampa, ale jeżeli można to wykorzystaj, w sumie wyjdzie Ci taniej.
-
Sam robiłem, nie ma problemu.
Zaciekawila mnie ta lampa zintegrowana ze spoilerem Na wiosne planuje malowanie klapy tylnej ponizej spoilera i moze pokusze sie tez o taka lampe
-
Kupić odpowiednią LED lampę,
zdjąć spoiler,wytrasować miejsca cięcia(ciąłem wyrzynarką do drewna,piłka o drobnych
ząbkach,wykończenie otworu papierem ściernym na pilniku),wkleić od środka lampę (przez otwór
wycięty w spoilerze od strony klapy),po wyprowadzeniu przewodów (w miejscu mocowania spoilera
do klapy,przejście do klapy),przeprowadzenie przewodów w obrzeżu klapy do miejsca tej gumowej
harmonijki,przeciągnięcie przewodów z klapy do tylnego,lewego słupka i tam podpiąć się do
kostek łączeniowych w tylnym nadkolu do obwodu świateł "STOP".Zakleić otwór technologiczny w
poilerze klejem epoksydowym(miejsce to zaczyścić i całość pomalować).
Zastanawiam się, czy nie
dałoby się wykorzystać tego
Nie wiem jaka jest ta lampa,
ale jeżeli można to wykorzystaj, w sumie wyjdzie Ci taniej.Dzięki. A w jaki sposób zdemontować spojler. Gdzieś na forum czytałem, że jest zamontowany na śrubach. Jak więc się do nich dostać?