ucieka płyn chłodzący !!! pilne !!! nierówna praca silnika
-
sprawa z plynem bedzie zalatwiona juz jutro wiec aktualnie nie moge nic powiedziec...jutro mam zamiar wymienic oleje, filtry, wyregulowac zawory no i popatrzec do tej chlodnicy czy to rzeczywiscie ona... jesli nie ona to bedziemy szukac innej przyczyny ale napewno napisze o tym dziekuje za dotychczasowa pomoc
-
Odpowiedziałem tak szybko, jak to tylko dla mnie możliwe
A ty nie odpowiedziałeś jak
się ma sprawa z cieknącym płynem chłodzącym - czy po odpowiedzeniu tobie nt. olejów do skrzyni
też sobie pójdziesz bez odpowiedzi ?
Bardzo proszę o mega szybką odpowiedźZacytuję:
Cytat:
popatrzec do tej chlodnicy czy to rzeczywiscie ona... jesli nie ona to bedziemy szukac innej przyczyny ale napewno napisze o tym
No, to otrzymałeś odpowiedź, Chris.
-
Zacytuję:
Cytat:
popatrzec do tej
chlodnicy czy to rzeczywiscie ona... jesli nie ona to bedziemy szukac innej przyczyny ale
napewno napisze o tymNo, to otrzymałeś odpowiedź,
Chris.Ja chcę pomóc, ale bez wsparcia drugiej strony nic nie wyczaruję
-
witam!
obiecalem ze napisze, wiec pisze:
wymienilem oleje i filtry w tikusiu. W silniku mam Castrolla GTX minerala bo taki byl wczesniej wlany a w skrzynie biegow wlalem tego Mobila ATF 220. Jestem z niego bardzooo zadowolony. Biegi wchodza jednym paluszkiem. Zreszta... okazalo sie ze brakowalo ponad 1 l oleju w skrzyni ...
Co do chlodnicy to tak:
Okazalo sie ze jest dziurawa, Ojciec zalutowal ja w kilku miejscach, ale za kazdym razem kiedy sprawdzalismy ja pod cisnieniem wywalalo kolejne dziury. Jednym slowem, chlodnica byla na tyle juz stara i zniszczona ze nie dalo sie jej naprawic. Niestety, aktualnie nie jestem przy kasie i pozostalo mi tylko wlane uszczelniacza do chlodnic i problem zniknal. Zalalem caly uklad petrygiem z uszczelniaczem PRESTON'a ( 8zł, starcza na 11 litrów, jednak ja wlalem caly, mimo tego ze do ukladu wchodza 4 litry) i nic a nic nie wycieka. Wymienie dopiero chlodnice blizej wakacji.
Co do nierownej pracy silnika to okazalo sie ze swiece byly niedokrecone i kazda z nich miala inna przerwe. Zaworki zostaly wyregulowane i tikus smiga jak nic a jak cichutko teraz chodzi to szok
Dziekuje serdecznie za pomoc przydalo sie kilka rad
-
witam!
obiecalem ze napisze, wiec
pisze:
wymienilem oleje i filtry w
tikusiu. W silniku mam Castrolla GTX minerala bo taki byl wczesniej wlany a w skrzynie biegow
wlalem tego Mobila ATF 220. Jestem z niego bardzooo zadowolony. Biegi wchodza jednym
paluszkiem. Zreszta... okazalo sie ze brakowalo ponad 1 l oleju w skrzyni ...
Co do chlodnicy to tak:
Okazalo sie ze jest dziurawa,
Ojciec zalutowal ja w kilku miejscach, ale za kazdym razem kiedy sprawdzalismy ja pod
cisnieniem wywalalo kolejne dziury. Jednym slowem, chlodnica byla na tyle juz stara i
zniszczona ze nie dalo sie jej naprawic. Niestety, aktualnie nie jestem przy kasie i pozostalo
mi tylko wlane uszczelniacza do chlodnic i problem zniknal. Zalalem caly uklad petrygiem z
uszczelniaczem PRESTON'a ( 8zł, starcza na 11 litrów, jednak ja wlalem caly, mimo tego ze do
ukladu wchodza 4 litry) i nic a nic nie wycieka. Wymienie dopiero chlodnice blizej wakacji.
Co do nierownej pracy silnika
to okazalo sie ze swiece byly niedokrecone i kazda z nich miala inna przerwe. Zaworki zostaly
wyregulowane i tikus smiga jak nic a jak cichutko teraz chodzi to szok
Dziekuje serdecznie za pomoc
przydalo sie kilka radDziękujemy za powrót i podzielenie się wnioskami, takie postępowanie, pomoże w przyszłości innym użytkownikom z podobnymi problemami...
Chłodnica do tico to koszt 100 kilku złotych, więc jak tylko będziesz miał pieniądze wymień ją, bo środek do uszczelniania, to specyfik działający "na krótką metę"
-
wiem ze koszt 100 no ale nie mam... bylem na dwoch szrotach i chcialem dac za chlodnice max 70 zl...powiedzieli ze 100 albo zebym sobie na allegro poszukal jak jestem taki madry, wiec ich wale! kupie nowa jak tylko skombinuje kase
-
wiem ze koszt 100 no ale nie
mam... bylem na dwoch szrotach i chcialem dac za chlodnice max 70 zl...powiedzieli ze 100 albo
zebym sobie na allegro poszukal jak jestem taki madry, wiec ich wale! kupie nowa jak tylko
skombinuje kaseCoś niestety wiem o cenach na szrocie...
Ostatnio szukałem stacyjki, chcieli 70zł, gdzie nowa kosztuje tyle --> KLIK
Oni po prostu nie znają się na cenach części do naszych aut
-
Proszę o pomoc. Czy ta chłodnica nadaję się to tica? Chodzi mi o to, ile ona może wytrzymać. Jest to koreański jakiś zamiennik.
http://moto.allegro.pl/item956363848_chlodnica_wody_daewoo_tico_nowa.html
PILNE !!!
Jeżeli się nie nadaje to proszę wyślijcie mi linka z allegro z taką która będzie się nadawała.