Podświetlenie przycisków p.mgłowe/wycieraczki
-
Aha to tylko druk. laserowa
No właśnie pisałem, że drukowałem w domu i zamiast czarnego jest szare
Teraz też na innym laserze w pracy też szare
Jak dorwę dobrą atramentówkę to spróbuję, ew. kupie jakiś pisak techniczny i będę zaczerniał -
Zrobiłem znaczki (w
załączeniu) i wydrukowałem na folii, jednakże moja laserówka ma emocje(albo z folią coś nie
tak) i nie ma jednakowego czarnego tła tylko szareCoś z mojej dziedziny Do wydruków na folii polecam Ci drukarke atramentową,
kiedyś drukowałem na laserówce tarcze do zegarów i też kiepsko wychodziło (prawdopodobnie wina kiepskiej jakości tonera).Możesz ostatecznie spróbować w ustawieniach swojej drukarki laserowej zmienić jakość na najwyższą co nieco może poprawić zaczernienie.
-
Coś z mojej dziedziny Do
wydruków na folii polecam Ci drukarke atramentową,
kiedyś drukowałem na
laserówce tarcze do zegarów i też kiepsko wychodziłoTak właśnie sobie pomyślałem, że atramentówka powinna lepiej pokryć
Ja na swojej laserówce drukowałem na foli przy paru prezentacjach na rzutniku i było ok, ale jak teraz patrze co otrzymałem to ni jak nie spełni swojej roli -
Możesz ostatecznie spróbować
w ustawieniach swojej drukarki laserowej zmienić jakość na najwyższą co nieco może poprawić
zaczernienie.Zaczernienie na 100% i na papierze wychodzi tak jak powinno a na foli prześwitujący szary Dlatego napisałem, że możliwe że to folia (3zł
-
Zaczernienie na 100% i na
papierze wychodzi tak jak powinno a na foli prześwitujący szary Dlatego napisałem,
że możliwe że to folia (3złPamiętaj że do atramentówki musisz mieć inną folię, taką bardziej chropowatą
-
Pamiętaj że do atramentówki
musisz mieć inną folię, taką bardziej chropowatąTak wiem, pamiętam
W sumie tak patrząc się na fakturę foli i zadruku doszedłem do wniosku, że ta miła i uprzejma pani w papierniczym, uraczyła mnie właśnie folią pod atramentówkę
No nic, może w następnym tyg. poszukam foli pod laser, wymyślę coś innego -
poszukam foli pod laser, wymyślę coś innego
Odpuść tą folię pod laserówkę bo raczej to nie polepszy jakości.
Na codzień regeneruje tonery do laserówek więc wiem co mówię -
Odpuść tą folię pod laserówkę
bo raczej to nie polepszy jakości.
Na codzień regeneruje tonery
do laserówek więc wiem co mówięJuż mi przyszła inna myśl jak to rozwiązać - wydrukowałem na papierze, podkleiłem taśmą klejącą 2x z dwóch stron dla usztywnienia i jak będę po 22 wracał z pracy to zrobię przymiarkę - myślę, że to będzie najoptymalniejszy wariant (oraz obędzie się bez dalszego kombinowania
-
Już mi przyszła inna myśl jak
to rozwiązać - wydrukowałem na papierze, podkleiłem taśmą klejącą 2x z dwóch stron dla
usztywnienia i jak będę po 22 wracał z pracy to zrobię przymiarkę - myślę, że to będzie
najoptymalniejszy wariant (oraz obędzie się bez dalszego kombinowaniacałkiem dobry pomysł możesz też zalaminować całą kartkę a później powycinać co pozwoli uzyskać większą sztywność
-
całkiem dobry pomysł
możesz też zalaminować całą kartkę a później powycinać co pozwoli uzyskać większą sztywnośćJednak przy podświetleniu jest jeszcze za jasne - no i ten czerwony kolor jednak w przyszłości będzie trzeba wymienić na coś mniej alarmującego