rozdzielacz zapłonu kopułka
-
witam od kilku dni mam problem z tikaczem a mianowicie spod rozdzielacza zaplonu kapie olej co powoduje kopcenie spod maski poza tym wymienilem termostat poniewaz auto strasznie szybko sie nagrzewalo a nie pobieralo plynu z chlodnicy w zwiazku z tym mam zapytanie czy wymiana uszczelki spod rozdzielacza i moze pompy paliwa cos pomoze i czy taki kapiacy olej moze sie zapalić ?
-
dodam ze kopulka palec zostala wymieniona na nowe rozdzielacz tez
-
dodam ze kopulka palec
zostala wymieniona na nowe rozdzielacz tezNo, to masz odpowiedź. W takich wypadkach uszczelkę też od razu wymienia się na nową, elastyczną, która dopasuje się odpowiednio do nowych elementów i uszczelni, co trzeba.
Nie wiem, po co wymieniać pompę paliwa, skoro z nią kłopotu nie ma.
Jeśli silnik nagrzewa się szybko, to chyba dobrze? Szczególnie w zimie. Gorzej, jeśli się przegrzewa. Wtedy winny może być termostat, zapchana chłodnica lub inne elementy układu chłodzenia. -
dodam ze kopulka palec
zostala wymieniona na nowe rozdzielacz tezWyciek może nastepować w dwuch miejscach.Między aparatem a obudową aparatu(konieczna wymiana oringu), oraz między korpusem aparatu a osią wirnika(konieczna wymiana simeringu, co wymaga rozebrania aparatu).Najprościej zacząć od wymiany oringu
nr kat. 33278A78B00-000.Cena ~ 0,20 zł.i operacja prosta w wykonaniu.Jeżeli jednak wyciek ma miejsce we wnętrzu aparatu, to wymiana simeringu wymaga(jak pisałem) rozebrania aparatu.Musisz to dokładniej sprawdzić, ustalając miejsce przecieku.Najlepiej zacząć od oringu. -
problem rozwiązany zalożona uszczelka i wyciek zatrzymany z góry dziękuje za pomoc
-
problem rozwiązany zalożona
uszczelka i wyciek zatrzymany z góry dziękuje za pomocNie ma sprawy Wazne że nie trzeba było wymieniać simeringu(konieczna wtedy rozbiórka aparatu a olej dostaje się do srodka aparatu). Powodzenia !