silnik nie chce odpalić - cewka iskrzy / Nowa tez iskrzy
-
Teraz moje pytanie:
Czy można doraźnie zanim nie
kupie nowej cewki spróbować np. zakleić ten fragment (wiadomo po odczyszczeniu) Poxipolem albo
czymś innym, jutro raczej nigdzie nie kupie cewki, a auto przydało by mi się i to bardzo ...Poraz kolejny zadam pytanie:
Z jakiego powodu jesteś pewien, że to wina cewki ?Nie wydawaj od razu kilkudziesięciu złotych (chyba, że cię stać ) na nową cewkę, tylko załatw/pożycz od kogoś przewód WN, który idzie do cewki albo samą cewkę.
-
Nie wydawaj od razu
kilkudziesięciu złotych (chyba, że cię stać ) na nową cewkę,Ja tak zrobiłem, a teraz mam nową cewkę w domu W tym wypadku pożyczyłbym cewkę z innego tico, tak jak radzi Krzyś
-
Ja tak zrobiłem, a teraz mam
nową cewkę w domuProszę, a tu kolega, który potrzebuje nowej cewki
EOT
-
Kolego ybbp - po raz drugi zwracam Ci uwagę, że:
- wątek "Co dziś dłubałem..." nie służy do prowadzenia dyskusji, lecz do krótkich wzmianek o tym, co akurat dziś dłubaliśmy w tico;
- naprawdę warto przeczytać podwieszony wątek dla Nowych;
- skorzystaj z wyszukiwarki forumowej, gdy masz problem;
- jeśli nie znalazłeś rozwiązania - załóż nowy watek, opatrz go odpowiednim tytułem i tam rozmawiaj do woli o konkretach.
Naprawdę nie rozumiem, dlaczego nie chcesz zastosować się do pewnych zwyczajów panujących na forum - nawet wtedy, gdy wyraźnie Ci o nich piszę. Wykaż odrobinę dobrej woli, jako i ja wykazuję, i zadbaj wspólnie z nami o trochę porządku.
-
Leo uznałem, że można to dać do tematu "Co dziś dłubałem" jednak się pomyliłem. Tematy dla nowych przeczytałem. Muszę się wkręcić w to forum
Przepraszam
PS. Mógłbyś odpisać na moje PW? Dzięki i wesołych
EOTNie trzeba mieć wcale do tego kabla
Jutro rano odczyszczę i spróbuje ogrzać to miejsce / stopić
-
Leo uznałem, że można
to dać do tematu "Co dziś dłubałem" jednak się pomyliłem.Oczywiście, że można, jeśli tylko opiszesz, co zrobiłeś. Jeżeli zaś opisujesz problem i na końcu zadajesz pytanie "Spodziewać się jeszcze jakichś niespodzianek? Co byście ewentualnie jeszcze radzili sprawdzić?", to logicznym jest, że oczekujesz odpowiedzi, a więc dyskusji.
Tematy dla nowych przeczytałem.
Chyba jednak nie do końca. A przynajmniej nie dałeś nam o tym znać...
Przepraszam
Proszę bardzo. Po prostu bądź bardziej uważny.
PS. Mógłbyś odpisać na moje PW?
Oczywiście, jeżeli jakikolwiek od Ciebie dostanę.
-
Ok, Panowie i Panie zaklejone nie ma już przebicia i auto odpaliło z miejsca
Pytanie tylko jak bardzo jest ryzykowna jazda z zaklejona cewką Poxipolem ?
Czy jest możliwe żeby cewka nie dawała prawidłowego napięcia cały czas ?
Bo coś delikatnie jest jeszcze nie tak. -
Być może na skutek uderzenia, powstało uszkodzenie mechaniczne jednej z płytek, a to już raczej nieodwracalna przyczyna...
-
W miejscu gdzie przykręca się dwoma śrubami całą cewkę do karoserii auta jedna czy dwie blaszki lekko odstawały. Chyba kupie całą cewkę i tak. Wyeliminuje inne przyczyny i zobaczymy.
Na razie problem rozwiązanyEDIT
Rozwiązanie okazało się chwilowe po ~40km iskry na cewce znow się pojawiły ...
-
-
Dalej mam problem ;/
Kupiłem nową cewkę i na
mrozie znów jest problem z odpalaniem,
Odpaliłem auto patrze a tam
cewka wokół tych metalowych blaszek iskrzy dookoła ;/
Na zdjęciu tego dokładnie nie
widać. Cewka jest uszkodzona czy jak ?O jakich blaszkach piszesz ?
Możliwe ze to przez
przykręcenie tylko na jedna śrubę ?Nie sądzę.
Przewodu WN idącego z cewki do kopułki aparatu w dalszym ciągu nie sprawdziłeś ?
-
O jakich blaszkach piszesz ?
O tych którymi się przykręca cewkę do auta.
Nie sądzę.
Przewodu WN idącego z cewki
do kopułki aparatu w dalszym ciągu nie sprawdziłeś ?Nie bo nie mam kabla,
Może być coś nie tak z kopułką i palcem ? -
Nie bo nie mam kabla,
Cewki wcześniej też nie miałeś
Może być coś nie tak z
kopułką i palcem ?Pewnie, że może w przypadku Twojego problemu, ale wtedy nie pojawiałaby się iskra w okolicach cewki
-
Ok, to nie jest jedna czy dwie iskry tylko sa ich dziesiatki i przeskakuja z blaszek ktore wychodzą z cewki na jej obudowę ;/
Silnik na niskich obrotach tez nierówno pracujeEDIT
Byłem się dokładnie przyjrzeć, cewka iskrzy też pomiędzy swoją obudową, a karoserią auta z tyłu cewki jak jest zamontowana.
-
O jakich blaszkach piszesz ?
Blaszki magnesu - cewka jest elektromagnesem
Przewodu WN idącego z cewki
do kopułki aparatu w dalszym ciągu nie sprawdziłeś ?To powinno być zrobione na samym początku... U mnie kable Daewoo GM, ,niby oryginały, nie wytrzymały nawet 20 tys...
-
Ok, to nie jest jedna czy dwie iskry tylko sa ich dziesiatki i przeskakuja z blaszek >ktore wychodzą z cewki na jej obudowę ;/
Silnik na niskich obrotach tez nierówno pracujeEDIT
Byłem się dokładnie przyjrzeć, cewka iskrzy też pomiędzy swoją obudową, a karoserią auta >z tyłu cewki jak jest zamontowana.
Kup w końcu nowe kable, majątku nie kosztują, a będziesz w 100% pewien...
-
Kupiłem nowy kabel WN Cewka kopułka. Zobaczymy jak będzie ...
Wina był i kabel i cewka zapłonowa ... Śmiga jak zły teraz na mrozach