Co dziś "dłubałem" w Tico edycja 3
-
dawidczaju masz możliwość zrobienia zdjęcia gdzie ten wężyk się znajduje bo u mnie również czasem woni bezołowiową odpisz na PM
-
dawidczaju masz możliwość
zrobienia zdjęcia gdzie ten wężyk się znajduje bo u mnie również czasem woni bezołowiową
odpisz na PMZaznaczyłem Ci go na zdjęciu.
-
Tak potwierdzam, to ten wężyk Jeżeli nie miałeś nigdy wymieniany to uzbrój się w cierpliwość. Ściągnięcie wężyka z przewodu paliwowego mi trochę zajęło bo nie chciał skubany zejść
PS. Chris strasznie czysto masz pod maską! Polerka była?
-
Tak potwierdzam, to ten wężyk
Jeżeli nie miałeś nigdy wymieniany to uzbrój się w cierpliwość. Ściągnięcie wężyka z
przewodu paliwowego mi trochę zajęło bo nie chciał skubany zejśćTrzeba też uważać, żeby przy okazji nie ułamać końcówki metalowego przewodu
PS. Chris strasznie czysto
masz pod maską! Polerka była?To nie moje auto
-
Aaaa no tak zapomniałem, że masz białą strzałę To już się domyślam czyj ten niebieski
-
ciąg dalszy... czyli Zabawy z elektryką
montaż półki wraz z głośnikami ale nie wiem jak fotki wkleić =/ -
Dziś założyłem kieszeń od strony pasażera:) Myślę też o założeniu oryginalnych opuszczanych elektrycznie szyb
-
Zmiana obuwia z zimowego na lżejsze
No i wajcha poszła na summer -
Zmiana zarowek Tungsram na Tungsram megalight +30% (10,20zl/szt). Widoczna poprawa
-
Wymiana belki ... tulei wahacza tylnego, wymiana przewodów hamulcowych tylnych, wymiana amortyzatorow tylnych na gazowe, wymiana przednich przegubów, wymiana łożysk czyszczenie bębnów, wymiana cylinderków i na koniec cięcie sprężyn teraz tico przyklejone asfaltu
-
i na koniec cięcie sprężyn
Możesz to opisać ?
-
...i na koniec cięcie sprężyn...
:totalszok:
-
Możesz to opisać ?
Jeśli skok amortyzatorów nie będzie dostosowany do długości sprężyn (standardowe), to szybko stracisz na w/w inswestycji.
Pytanie jakie amortyzatory zostały założone...
Kolega zapewne uciął jeden lub dwa zwoje w każdej sprężynie... Moim zdaniem wystarczyło kupić jakieś sportowe, nawet gdzieś na forum jest to opisane...
-
Kolega zapewne uciął jeden
lub dwa zwoje w każdej sprężynie... Moim zdaniem wystarczyło kupić jakieś sportowe, nawet
gdzieś na forum jest to opisane...Tak właśnie, dwa zwoje przód jeden zwój tył, amortyzator ma swój ruch ja jestem bardzo zadowolony .. teraz po zakrętach praktycznie go nie krzywi .. swoją miekośc dalej ma nie tlucze na dziurach, a ile wytrzyma ? Co amortyzator ? Nie wiem szczerze powiedziawszy ale mysle ze nic sie nie zmieni z wytrzymałoscią. I jeszcze raz napisze ze jestem bardzo zadowolony
-
i na koniec cięcie sprężyn teraz tico przyklejone asfaltu
Teraz to pojechałeś hardcorowo
:totalszok:
Życie Ci nie miłe
Amortyzatory szybciej wykończysz -
i na koniec cięcie sprężyn teraz tico przyklejone asfaltu
Nie wiem czy nie lepiej bylo wymienic na krotsze i troche sztywniejsze sprezyny albo zastosowac gumy dystansowe do sprezyn. Jednak takie gumy i ciecie sprezyn powoduje skrocenie ich zywotnosci - moga szybciej peknac.
-
Jego Tikuś jego sprawa
-
Wymiana wahacza przedniego.
Myślałem, że to sworzeń był już na wykończeniu ale okazało się, że padła tuleja metalowo-gumowa.
Sam sworzeń wyglądał bardzo dobrze.Po zdemontowaniu starego wahacza porównałem go z nowym - ich długość była identyczna, więc myślę, że obejdzie się bez ustawiania zbieżności
W każdym razie auto jedzie prosto, na boki nie ściąga -
Wymiana baterii w jednym pilocie od alarmu.
-
Nareszcie letnie gumy założone