Co dziś "dłubałem" w Tico edycja 3
-
No pewnie że mają. Zobacz sobie na http://ekatalog.intercars.com.pl/ .
A dokładniej DAEWOO -> TICO (KLY3) -> 0.8 ->Hamulce bębnowe -> Cylinderek hamulcowy. No chyba że nie masz w mieście tej hurtowni no to lipa. -
Mam nadzieję, że są warte swojej ceny...
-
No miejmy nadzieje. Ale wiadomo nic nie jest idealne. Osobiście bym wolał trw ale koszt tego trochę przeraża.
-
Witam.
Wreście dzisiaj skończyłem tył po 3 dniach. Mianowicie wymieniłem szczęki, bębny, szpilki, łożyska, cylinderki, przewód hamulcowy i sprężynki. Została mi tylko linka od ręcznego ale to jak się zarobi to się kupi i wymieni. Teraz hamulce jak brzytwa. Wreście bezpiecznie.
Pozdro -
Wymiana żarówki lampy wstecznego (koszt 1zł) oraz naprawa tylnej lewej lampy bo cały czas był hamulec włączony. Okazało się że żarówka była źle wsadzona Teraz wszystko gra oprócz przeciwmgielnego
-
Witajcie maniacy i użytkownicy tico.
Dzisiaj sobie zamontowałem nowe audio w drzwiach mianowicie głośniki, a na desce rozdzielczej gwizdki. wszystko jest podłączone na zwrotnicach.
Oraz jest nowe kompletne oświetlenie deski rozdzielczej, w drzwiach lampki z diodami, podświetlenie rejstracji białe, i pod deską na niebiesko. -
witam
a ja dzisiaj zrobilem malutka zmiane: podswietlenie regulatora wysokosci swiatel - wymiana zarowki na diode:
- dioda 2mm, super jasna zielona, z lekko startym czubkiem
- rezystor 0,6
zmiana banalna a nieco wyrazniej swieci
jak mi sie uda jutro zrobic zdjecie jak to swieci w akcji to zamieszcze
-
witam
a ja dzisiaj
zrobilem malutka zmiane: podswietlenie regulatora wysokosci swiatel - wymiana
zarowki na diode:- dioda 2mm, super
jasna zielona, z lekko startym czubkiem - rezystor 0,6
zmiana banalna a
nieco wyrazniej swieci
jak mi sie uda
jutro zrobic zdjecie jak to swieci w akcji to zamieszcze
Przynajmniej foty masz lepsze od moich. Klik mój manual.
- dioda 2mm, super
-
fajny pomysł z tym oświetleniem drzwi , możesz mi powiedzieć jakich użyłeś oprawek z jakiego samochodu je zapożyczyłeś , oraz jak je podłączyłeś ??????
Pozdrawiam
-
Witaj.
Oprawki od opla kadetta lub lanosa a dokładniej oświetlenie z bagażnika:http://allegro.pl/lampka-oswietlenia-wnetrza-opel-kadett-c-d-e-i1428976324.html.
A podłączyłem pod lampkę główną od oświetlenia wnętrza.
Wsadziłem do niej żarówki rurkowe led takie jak tu:
http://allegro.pl/zarowki-led-rurkowe-31mm-36mm-42mm-x6-promocja-i1417656859.html
I to cała filozofia.
Zaczełem to robić bo mi krańcówki nie działały.
Zastosowałem od lanosa i pociągnełem nową instalacje do nich.
A jak miałem wszystko na wierzchu to naszła mnie wena twórcza i zaczełem to robić.
-
Wprawdzie nie dzis, tylko wczoraj, ale dlubalem
Wymiana lozysk bebnow - obie strony. Kupilem najlepsze, co bylo, SKF - komplet na obie strony - 60zl. Od razu ciszej
Regulacja zaworow i wymiana uszczelki pokrywy zaworow. Czyszczenie kopulki aparatu zaplonowego i palca.
Wymiana oleju i filtrow.
Smigamy dalej
-
Wczoraj:
Montaż tylnych pasów bezwładnościowychDziś:
Naprawa oświetlenia tablicy rejestracyjnej (w obecnej formie tymczasowo).
Co myślicie o zamontowaniu takiej lampki (lub nawet dwóch) LED?
KLIK -
Co myślicie o zamontowaniu takiej lampki (lub nawet dwóch) LED?
[url=http://allegro.pl/oswietlenie-tablicy-rejestracyjnej-biale-f-vat-i1428796423.htmlWitaj.
Całkiem fajnie to musi wyglądać.
Ja zamontowałem sobie klosze od lanosa i wstawiłem białe diody.
Ale pomysł masz fajny.
Pozdrawiam -
Witajcie
A ja dzisiaj zamontowałem tunel środkowy od cc.
Kupiłem go ostatnio na złomie za 5 złociszy, a nie za nowy 50 he he .
Całkiem w dobrym stanie.
Do niego dodatkowo zamotowałem kieszonkę od lanosa i lampkę pod nią.
Teraz ładnie wszystko oświetlone . -
Próbowałem dziś odpalić samochód (od prawie 2 miesięcy stoi nieruszany ), ale po wciśnięciu pedału gazu pedał został w podłodze. Odbija tylko wtedy, gdy pociągnę ręką za linkę gazu (pod maską), ale potem znowu zostaje w podłodze. Wiecie może co jest przyczyną? Popsikałem wd40 i sprawdzę jutro czy to coś da.
-
Woda zebrała się w lince i zamarzła?
Musisz sprawdzić czy to linka sie blokuje czy może w innym miejscu coś. -
witam wszystkich
a ja dzisiaj postanowilem zamontowac oswietlenie silnika pod klapa. pomysl moze durny ale ile razy cos musze zobaczyc pod maska pod blokiem gdzie latarnie nie swieca za dobrze to mnie cos trafia, a latarka zajmuje jedna reke.
oswietlenie to gotowe lampki led przyklejone na sylikon i nawet sie trzyma, nie zrobilem jeszcze wlacznika, na razie na krokodylki bezposrednio do akumulatora. na pierwszym zdjeciu widac efekt, na drugim nieco jasniej z wlaczonym silnikiem.
do tego trzecie swiatlo stopu - listwa led i dorzucam fotke z wymienionym oswietleniem wewnatrz kabiny, rowniez listwa led. -
Witam.
Fajny pomysł nie powiem.
Ale proponował bym zrobić na krańcówkę, żeby się zapalały po otwarciu maski.
Pozdrawiam. -
słuszny pomysł
chociaż bardziej rozważałem włącznik w kabinie żeby włączać kiedy faktycznie jest ciemno -
słuszny pomysł
chociaż bardziej
rozważałem włącznik w kabinie żeby włączać kiedy faktycznie jest ciemnoTeż racja pozdrawiam.