Tico - nagle zgasł 96r.
-
Witam wszystkich serdecznie.
Witaj
Posiadam Tico 96 rok. 65 tys przejechane w benzynie. Dzisiaj
nagle niespodziewanie zgasło. Scholowałem do garażu.65 tys tylko?
A kiedy był ostatnio wymieniany pasek rozrządu? -
Witam
Tak, tylko 65 tys. Mam je od nowości i codziennie jeździ tylko po mieście. Dobrałem się dzisiaj do baku paliwa i filtra strasznie dużo brudu w filtrze. Po wyczyszczeniu zapalił i na razie odpukać chodzi. Jednak muszę jeszcze wymienić uszczelkę pompy paliwa bo wczoraj przy ściąganiu jej przypadkowo ją przebiłem. Pasek rozrządu nigdy nie był wymieniany. Jedyne co wymieniałem w tym samochodzie to żarówki, olej, opony, filtr powietrza, wycieraczki i amortyzatory z tyłu.
-
Pasek już dawno powinien być wymieniony, wszak producent zaleca co 60 tys... Poza tym głównym wskazaniem powinien byc wiek autka...
Doczekamy się tego "oficjalnego" przedstawienia się i zapoznania z zasadami kącika???
-
Pasek rozrządu nigdy nie był wymieniany. Jedyne co
wymieniałem w tym samochodzie to żarówki, olej, opony, filtr
powietrza, wycieraczki i amortyzatory z tyłu.Przez 13 lat ani razu nie był wymieniany?
O zgrozo...Po tylu latach to ten pasek będzie w opłakanym stanie.Przecież guma parcieje.
Na Twoim miejscu jak najszybciej wymieniłbym pasek rozrządu,bo to może kwestia czasu kiedy strzeli i będzie po frytkach... -
Przez 13 lat ani razu nie był wymieniany?
O zgrozo...Po tylu latach to ten pasek będzie w opłakanym
stanie.Przecież guma parcieje.
Na Twoim miejscu jak najszybciej wymieniłbym pasek rozrządu,bo
to może kwestia czasu kiedy strzeli i będzie po frytkach...Z doświadczenia "warsztatowego" dodam tyko, że czasem nawet po ok 2 latach pasek już jest w opłakanym stanie bez względu na przebieg ( firma tez ma znaczenie tutaj)...a co dopiero po 13 latach
PS po frytkach jak po frytkach, ale po Tikaczu na pewno
-
Przepraszam. Już przeczytałem i zapoznałem się z pierwszym wątkiem . Bardzo dobrze, że tu trafiłem jutro postaram się oddać samochód w ręce mechanika .
-
Przepraszam. Już przeczytałem i zapoznałem się z pierwszym
wątkiem . Bardzo dobrze, że tu trafiłem jutro postaram się
oddać samochód w ręce mechanika .Jeśli mógłbyś to po wymianie zabierz stary pasek,zrób foto i wrzuć je tutaj na forum.
Chciałbym zobaczyć jak wygląda 13-nasto letni pasek -
PS po frytkach jak po frytkach, ale po Tikaczu na pewno
Po Frytkach to taki smaczek tej wypowiedzi...
-
Z doświadczenia "warsztatowego" dodam tyko, że
czasem nawet po ok 2 latach pasek już jest w opłakanym stanie
bez względu na przebieg ( firma tez ma znaczenie tutaj)...a co
dopiero po 13 latachNo może i tak jest, ale to już ktoś musiał mieć jakieś chińskie badziewie założone..
W tym przypadku mówimy o oryginalnym fabrycznym pasku, więc nie ma mowy o czymś takim - a jak widać na przykładzie wytrzymał zalecany przebieg a o latach nie wspomne...
Co ciekawsze, ja na wiosne tego roku podobnie miałem w innym autku - przebieg 40 tys, ale uświadomiłem sobie że pasek ma już 10 lat Wymieniłem czem prędzej.
-
Witam. Pasek już wymieniony jednak zdjęcia nie mam bo został u mechanika. Jednak twierdził on, że jak na 13 lat i 60 tys. Wyglądał całkiem ok. Jednak na pewno nie zaszkodziła ta wymiana Dzięki.