Stuki podczas krecenia kierownica str. prawa - górne gniazda?
-
Witam szanownych forumowiczów
Ostatnimi czasy (od ok 2 m-cy) słyszę w swoim bolidzie delikatne stuki podczas kręcenia kierownicą w okolicach prawego przedniego kola. Stuki te objawiają się zarówno na postoju jak i podczas jazdy. Na 90% uważam, iż jest to górne gniazdo amortyzatora (poduszka amortyzatora czy jak to się fachowo nazywa ;p) ale chciałbym się upewnić więc dlatego pisze Kiedyś były dostępne takie zestawy naprawcze do amortyzatorów. Czy ktoś wie gdzie można je teraz nabyć i w jakiej cenie? Co wchodziło w skład takiego zestawu naprawczego? Czy sam (bez odpowiedniego urzadzenia) bede wstanie wymienić górne mocowania amortyzatorów?
PS wiem że temat był kiedyś poruszany ale szukajka nie potrafi odnaleźć wątku który mnie interesuje
Pozdrawiam
-
Witam szanownych forumowiczów
Witaj
Ostatnimi czasy (od ok 2 m-cy) słyszę w swoim bolidzie delikatne stuki podczas kręcenia kierownicą w okolicach prawego przedniego kola. Stuki te objawiają się zarówno na postoju jak i podczas jazdy. Na 90% uważam, iż jest to górne
gniazdo amortyzatora (poduszka amortyzatora czy jak to się fachowo nazywa ;p) ale chciałbym się upewnić więc dlatego pisze Kiedyś były dostępne takie zestawy naprawcze do amortyzatorów.Ma podobnie jak Ty i wiem że to luzy w kolumnie McPersona.
Objawia się to takim delikatnym stukiem podczas jazdy na minimalnych nierównościach.Czy ktoś wie gdzie można je teraz nabyć i w
jakiej cenie? Co wchodziło w skład takiego zestawu naprawczego?U mnie w sklepie moto pytałem się o rzeczy do kolumny McP i sprzedają poszczególne części do kolumny.
Czy sam (bez odpowiedniego urzadzenia) bede wstanie wymienić górne mocowania amortyzatorów?
Będzie potrzebny ścisk do sprężyn,trochę kluczy,chęci i czasu.Jeśli się trochę znasz na naprawach to powinieneś dac radę.
PS wiem że temat był kiedyś poruszany ale szukajka nie potrafi odnaleźć wątku który mnie interesuje
Prace nad forum po zmianie softu...
Pozdrawiam
Pzdr
-
Szukajka potrafi, o ile my potrafimy odpowiednio zapytać...
1. Kliknij na "Szukaj".
2. Klikaj na "Zaawansowane".
3. Okno po lewej stronie - zaznaczasz "Daewoo Tico".
4. Pierwsze okno po prawej (kryteria wyszukiwania): wpisujesz żądaną frazę koniecznie w cudzysłowiu!!!
5. Zaznaczasz "W temacie i treści".
6. Przedział czasowy ustawiasz spory, np. na "Nowsze niż 9 rok".I oglądasz wyniki.
Spróbuj wpisać np. (w cudzysłowiu, to ważne):
"łożysko amortyzatora" - pojawia się 16 wyników,
"górne mocowanie amortyzatora" - 11 wyników,
"stuki z przodu" - 42 wyniki itd.