sprzeglo linka


  • Użytkownik archiwalny

    witam od 2 dni podczas wcisniecia pedalu sprzegla bardzo ciezko wchodzi jakby sie blokowalo cale sprzeglo wymieniane bylo przy przebiegu 87000 a teraz mam przejechane 110400 czy ktos wie jak dostac sie do linki zeby moze ja poprawic psiknac wd40 czy cos podobnego pozdrawiam rafw2 [list]



  • witam od 2 dni podczas wcisniecia pedalu sprzegla bardzo ciezko wchodzi jakby sie blokowalo cale
    sprzeglo wymieniane bylo przy przebiegu 87000 a teraz mam przejechane 110400 czy ktos wie
    jak dostac sie do linki zeby moze ja poprawic psiknac wd40 czy cos podobnego pozdrawiam
    rafw2 [list]

    Sprzeglo nowe, a linka tez? WD40 nie rozwiaze sprawy, trzeba by jakiegos oleju uzyc.


  • Użytkownik archiwalny

    tak linka tez nowa zakladana w tym samym czasie co reszta sprzegla jak sie do niej dostac od komory silnika lub od spodu bez rozkrecania zasdnych elementow



  • Dokladnie tak <img src="/images/graemlins/zakrecony.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    Dokladnie tak czyli ?? dokladnie jak ??


  • Użytkownik archiwalny

    Ja aby dobrze zalać linkę sprzęgłową zrobiłem tak:
    Rozłączyłem linkę od pedału , następnie wyjąłem akumulator i odkręciłem linkę od przegrody (nakrętki M6 na klucz 10). Następnie wciągłem linkę do przedziału silnikowego. linkę zalewałem olejem silnikowym i ruszałem ją (na przemian wciskałem i wyciągałem) dopóki linka nie zaczęła chodzić luźno. Montaż w odwrotnej kolejności. Efekt murowany. Zajęło mi to około 45 min powrót z garażu 3h. Ale to już inna bajka.


  • Użytkownik archiwalny

    witam od 2 dni podczas wcisniecia pedalu sprzegla bardzo ciezko wchodzi jakby sie blokowalo cale
    sprzeglo wymieniane bylo przy przebiegu 87000 a teraz mam przejechane 110400 czy ktos wie
    jak dostac sie do linki zeby moze ja poprawic psiknac wd40 czy cos podobnego pozdrawiam
    rafw2 [list]

    Sprawdź na początek mocowanie linki do podwozia.
    U mnie był właśnie taki przypadek - nowe sprzęgło i nowa linka, która zaczęła ciężko pracować po zaledwie kilku miesiącach od wymiany. Okazało się, że linka była sprawna, tylko puściło z powodu korozji mocowanie jednej śruby owej linki do podwozia ( w komorze silnikowej).

    OT - jak odpowiadasz na kogoś post, to usuwaj ten znaczek w swojej wypowiedzi ">" <img src="/images/graemlins/skromny.gif" alt="" />



  • Ja aby dobrze zalać linkę sprzęgłową zrobiłem tak:
    Rozłączyłem linkę od pedału , następnie wyjąłem akumulator i odkręciłem linkę od przegrody
    (nakrętki M6 na klucz 10). Następnie wciągłem linkę do przedziału silnikowego. linkę
    zalewałem olejem silnikowym i ruszałem ją (na przemian wciskałem i wyciągałem) dopóki linka
    nie zaczęła chodzić luźno. Montaż w odwrotnej kolejności. Efekt murowany. Zajęło mi to
    około 45 min powrót z garażu 3h. Ale to już inna bajka.

    Przy cenach nowych linek zrobiłbym co sugerujesz , ale z nowa linka .
    Na dłużej spokój <img src="/images/graemlins/skromny.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    zrobione linka załozona nowa i dziala dzieki za odpowiedzi i porady


Log in to reply