Reduktor BRC 70 KW regulacja
-
Witam.W moim tico posiadam reduktor BRC 70 KW.Od pewego czasu zaczynają mi szwankować wolne obroty na LPG.Wymieniłem filtr gazu i spuściłem szlam z reduktora.Ostatnio trasę 170 km musiałem przejechać na benzynie bo wysiadały wolne obroty na LPG.W jaki sposób reguluje się wolne obroty na tym reduktorze? Może mi ktość wskazać linka co do tego reduktora.Pozdrawiam.
-
ja bym prosił byś zrobił zdjęcia tego reduktora to może łatwiej coś wymyślimy ^^
-
ja bym prosił byś zrobił zdjęcia tego reduktora to może łatwiej coś wymyślimy ^^
Aparatu cyfrowego nie posiadam.A z komórki wychodzą kiepskie fotki.Reduktor znajduje się w niezbyt naświetlonym miejscu.Chodzi mi o regulację reduktora.
-
Witam.W moim tico posiadam reduktor BRC 70 KW.Od pewego czasu zaczynają mi szwankować wolne
obroty na LPG.Wymieniłem filtr gazu i spuściłem szlam z reduktora.Ostatnio trasę 170 km
musiałem przejechać na benzynie bo wysiadały wolne obroty na LPG.W jaki sposób reguluje się
wolne obroty na tym reduktorze? Może mi ktość wskazać linka co do tego
reduktora.Pozdrawiam.Miałem ten sam reduktor. Zawsze po wymianie filtra powietrze musiałem go regulować - tracił wolne obroty. Doszedłem do wniosku, że filtry będę wymieniał zawsze przy oleju i regulacji zaworów. Kompleksowo było zawsze taniej. Co ciekawe mechanik nigdy nie regulował wolnych obrotów, tylko regulował tą śrubą łączącą parownik z filtrem powietrza, i tą mosiężną od mieszanki (druga mosiężna jest od wolnych obrotów - o ile pamiętam to ta bliżej kabiny) a ta trzecia najniższa to od szlamu.
Ale tak jak pisałem, nie regulowałem osobiście. Po regulacji zawsze 10-11 tyś km przejeżdżałem bez problemów.