Dziwny luz
-
Witam,
ostatnio wyczulem ze mam luz minimalny na kierownicy, w sensie ciagnac kierownice do siebie, i od siebie, slychac stuk i jest minimalny luz. Jadac na wybojach ten luz czuc rowniez na pedalas sprzegla i hamulca, tzn czuje pod nogami ze cos drga, ale jak przyciagne kierownice do siebie i zlikwiduje luz, to wtedy nic nie drga pod nogami;) Co to za luz?:> -
Witam,
ostatnio wyczulem ze mam luz minimalny na kierownicy, w sensie ciagnac kierownice do siebie, i
od siebie, slychac stuk i jest minimalny luz. Jadac na wybojach ten luz czuc rowniez na
pedalas sprzegla i hamulca, tzn czuje pod nogami ze cos drga, ale jak przyciagne kierownice
do siebie i zlikwiduje luz, to wtedy nic nie drga pod nogami;) Co to za luz?:Mam podobny luz ale się tym nie przejmuje bo to jest luz na łożysku kierownicy, jak byś przyłożył ręke nad pedałami to poczujesz luz, a jak bedziesz wiedział w którym miejscu jest łożysku to wtedy bedziesz wiedział że to luz na łozysku, moge się mylić ale u mnie tak jest;)
-
ostatnio wyczulem ze mam luz minimalny na kierownicy, w sensie ciagnac
kierownice do siebie, i od siebie, slychac stuk i jest minimalny luz.Poczytaj - może okazać się przydatne w Twoim przypadku:
Stuki z przodu / w przekładni kierowniczej / w przednim zawieszeniu