Ominięcie hasła administratora Windows 7.
-
Mam zagwozdkę z którą nie mogę sobie poradzić. Otóż młody chciał aby mu zainstalować CSGO Warzone . Już nie pamiętam czy była instalowana z mojego konta które jest chronione hasłem czy z niego bez hasła ale z kontrolą rodzicielską.
Obecnie gra się uruchamia ale po uruchomieniu jest jeszcze przycisk PLAY i jego kliknięcie powoduje aby podać znów hasło admina czyli moje. Nie zawsze jestem w domu aby to podać. Hasło jak mu podałem przez telefon to wyłączył całkowicie kontrolę rodzicielską spryciarz.
Jak wyłączyć ochronę admina na tym pliku. Wchodzę w folder z grą. Widzę ten plik i klikam właściwości ale tam nie ma opcji aby odznaczyć aby nie uruchamiało się jako admin.
W okienkach nie ma zaznaczonej opcji ,,Uruchom jako administrator,, a prosi o hasło.
Macie jakieś pomysły ?
-
Hasło możesz ściągnąć za pomocą programu: Offline NT Password and Registry Editor
https://www.youtube.com/watch?v=J6x385EIbE8 -
@tom83ek mnie nie chodzi o usunięcie hasła tylko jak w pliku .exe wyłączyć aby nie uruchamiało się jako administrator. Pomimo że w właściwościach pliku mam odznaczone nadal uruchamia się z prawami administratora.
Młody ma kompa i są dwa konta. Moje jako admin i jego jako użytkownik standardowy . On nic nie zainstaluje bez mojej wiedzy.