Czy to dużo za spawany kolektor 4w2w1 do GTI ?
-
Mam mozliwosć
zrobienia kolektora 4w2w1 i 4w1 w cenie 1400pln/szt .Czy to akceptowalna cena?
Pytam bo może ktoś
byłby chętny i by się zrobiło od razu więcej?Dość często się pojawiają kolektory Genie lub podobne na teamswift. Nawet z kosztami przesyłki zapłacisz mniej niż połowę tej ceny co podałeś
-
patrzyłem na australie i tam z przesyłka wychodzi duzo wiecej.. ale jakbys miał taki za połowe ceny to już dziś biore:)
-
Jak trafia się kolektor to niestety 4-1, koszt 200$ australijskich a do tego przesyłka 70, ja zawsze patrzę po teamswift oraz redlineGTi
-
ale mowa o używanych... sklepu z takimi cenami zapewne nie ma:) A czekać że może sie trafi albo nie... jak już potrzebny:)
-
Nie no tak, same używki, coś słyszałem że tylko wystarczy w ori kolektorze zmienić portki i już jest sporo lepiej, aczkolwiek to tylko moje domysły...
-
Nie no tak, same
używki, coś słyszałem że tylko wystarczy w ori kolektorze zmienić portki i już jest
sporo lepiej, aczkolwiek to tylko moje domysły...szkoda że tylko słyszałeś, ale jest to niesprawdzone/niepotwierdzone
-
szkoda że tylko
słyszałeś, ale jest to niesprawdzone/niepotwierdzonea czym w praktyce różni się 4:2:1 od 4:1?
-
Różni się diametralnie budową. 4-2-1 nastawiony jest na wzrost momentu obrotowego, szczególnie w dolnej partii prędkości obrotowych. 4-1 nastawiony jest na wzrost mocy maksymalnej, szczególnie w wyższych partiach prędkości obrotowych.
-
Różni się
diametralnie budową. 4-2-1 nastawiony jest na wzrost momentu obrotowego, szczególnie
w dolnej partii prędkości obrotowych. 4-1 nastawiony jest na wzrost mocy
maksymalnej, szczególnie w wyższych partiach prędkości obrotowych.tzn do zauważalnej poprawy mocy lepszy będzie 4:2:1? Bo będzie lepiej ciągnął z dołu, a 4:1 przy większych obrotach, tak?
-
można rzec ze 4w2w1 jest rajdowy a 4w1 wyścigowy w uproszczeniu oczywiście
-
można rzec ze
4w2w1 jest rajdowy a 4w1 wyścigowy w uproszczeniu oczywiściei jak z tym z radomia co podałem?
może hurtowo 2-3 by taniej policzyli ;> -
szukam jeszcze taniej
-
szukam jeszcze
taniejHubi to jak na gwałt i tanio, to tylko samoróbka ...
-
Różni się
diametralnie budową. 4-2-1 nastawiony jest na wzrost momentu obrotowego, szczególnie
w dolnej partii prędkości obrotowych. 4-1 nastawiony jest na wzrost mocy
maksymalnej, szczególnie w wyższych partiach prędkości obrotowych.w uproszczeniu:
moc=moment obrotowy * obroty * jakastam stała
ten sam moment ale w wiekszych obrotach da wieksza moc.
Wybor miedzy 4-2-1 a 4-1 w to jak wybor wzrostu 2 koni przy 5tys a , 10 koni przy 7tys.
oszukiwanie sie ze w tym silniku bedzie jakis "dół" jest złudneno to tak w uproszczeniu, ja tam wybieram 4 w 1
-
oszukiwanie sie ze w tym silniku bedzie jakis "dół" jest złudne
Mylisz się.
-
w uproszczeniu:
moc=moment obrotowy- obroty * jakastam stała
ten sam moment ale
w wiekszych obrotach da wieksza moc.
Wybor miedzy 4-2-1
a 4-1 w to jak wybor wzrostu 2 koni przy 5tys a , 10 koni przy 7tys.
oszukiwanie sie ze
w tym silniku bedzie jakis "dół" jest złudne
no to tak w
uproszczeniu, ja tam wybieram 4 w 1
Zapraszam do mojego tematu i zapoznania się z wykresem z hamowni po zastosowaniu kolektora 4-2-1.
Mylisz się.
I to bardzo.
- obroty * jakastam stała
-
Mam mozliwosć
zrobienia kolektora 4w2w1 i 4w1 w cenie 1400pln/szt .Czy to akceptowalna cena?
Pytam bo może ktoś
byłby chętny i by się zrobiło od razu więcej?Jakiś czas temu pisałem na forum, że zajmę się zrobieniem kolektorów 4-2-1 Genie. Niestety ze względu na brak czasu i problemy osobiste, trochę się to opóźniło. Na szczęście wszystko wychodzi pomału na prostą. Prace już rozpocząłem. Poniżej jakiś tam zwiastun
Niestety w tym momencie nie jestem w stanie powiedzieć na 100 % w jakiej cenie się zamknie kolektor, ale tak na szybko myślę, że cena będzie niższa niż 1400 zł. Chciałbym temat zrealizować tej zimy. Więc jeśli ktoś planuje grzebanie w zimie to będzie jak znalazł.
-
Jutro wezmę kolektor i jadę po rury, jeszcze tylko kolega w cadzie ma mi flansze zrobić, pojadę wyciąć, a spawacza mam w Raszynie, wszystko nie daleko tylko czasu ciągle brak
-
Jestes w stanie okreslić kwote?
-
Nie mam na razie takiej możliwości, wiem tyle że za wycinanie flansz jakieś 200-250 zł będę musiał dać, jak poznam koszt rurków oraz sam spawacz się wypowie ile chciałby za robociznę to dam znać, aczkolwiek mam bardzo uszczuplony czas działania, jeżeli koszt przekroczy 1400 zł, nie będę nic rozpoczynał.
Koszt niestety przekroczy 1400 zł, za to mogę ogarnąć 4-1 kolektor używany, prawdopodobnie Genie, w dobrej cenie.