Co dziś grzebałem w swoim Swifcie
-
W weekend zamontowane elektryczne podnośniki szyb z Tico wraz z podłokietnikami z tegoż modelu
Dosztukowana brakująca instalacja do elektro szyb - miałem tylko krótkie kable z kostkami do silniczków i przełączników (dobre i to ).
Wszystko zrobione na przekaźniku, więc mam nadzieję bezpiecznie
Ogarnięcie słabo grającej tuby basowej w bagarku - wystarczyło zmienić ustawienia na wzmacniaczu
Demontaż zacisków przednich i ich tłoczków + wymiana gumek uszczelniających tłoczek - kupione zestawy naprawcze nie pasowały - 30 zł wywalone w błoto
Na szczęście te gumki dopasowałem ze starych zapasów - pozostałości po Punciaku i Polonezie
-
Wczoraj i dziś poprawki blacharsko-lakierniczo-szpachlowe.
- "wymiana" szpachli pod maską
- odmalowanie poobijanego bębna (jeszcze raz wielkie dzięki likaon! )
- uzupełnianie bit-gumy, która "zeszła" przy wymianie tylnych amorów
Ponadto wleciała wreszcie przednia górna rozpórka!
A jutro będzie ciąg dalszy ciekawych rzeczy...
-
Zapraszam ponownie, tym razem będą bite przednie
-
Zapraszam ponownie,
tym razem będą bite przednieTylko spróbuj!
-
Tylko się odwróć, jak nie ja to JOoel coś napsuje
-
U mnie na czasie malowanie borbetów na jedyny słuszny kolor
-
Na białych samochód jest szybszy
-
Jaka jest cena wypiaskowania, oraz pomalowania kompletu takich alusków ?
Mam zimówki na identycznych alusach tylko, że srebrnych, a też myślałem o pomalowaniu na biały kolor.
Patrząc na zdjęcie to faktycznie jedyny słuszny kolor -
Montaż rozpórki przedniej - niestety bez młota nie robota i trzeba było młotkiem gumowym sklepać wewnętrzne wzmocnienia maski żeby się zamykała
Wymiana prawego przedniego hamulcowego przewodu elastycznego + krótki odcinek sztywnego przewodu. Zacisk trzymał prawy coraz mocniej od pewnego czasu, aż do momentu, że koło hamowało cały czas i tłoczek nie cofał się... Okazało się, że przewód elastyczny rozwarstwił się wewnątrz do tego stopnia, że nie przepuszczał płynu do zacisku Z zewnątrz nic nie wskazywało na uszkodzenie, nawet pompę hamulcową podmieniłem, bo myślałem, że ona jest winna
Przewód elastyczny firmy TRW kosztował mnie 90 zł + 18 zł za 35 cm miedziany przewód sztywny
Pewnie jakbym poszukał to trafiłbym taniej, ale sytuacja była awaryjna
Potem szybki montaż, dolewka płynu i odpowietrzenie układu
Efekt - auto aż rwie do przodu jak dawniej i lżej się hamuje
-
Jaka jest cena
wypiaskowania, oraz pomalowania kompletu takich alusków ?
Mam zimówki na
identycznych alusach tylko, że srebrnych, a też myślałem o pomalowaniu na biały
kolor.
Patrząc na zdjęcie
to faktycznie jedyny słuszny kolorAkurat ja stosuje homemade Trochę podszlifowałem papierem wodnym, wyczyściłem/odtłuściłem i psiknąłem sprayem- puszka 15 pln Wyszło mi w sumie 5 puszek 400 ml, więc łatwo policzyć A ceny piaskowania z malowaniem proszkowym z tego co wiem zależą od rozmiaru, ewentualnych poprawek rantów na życzenie klienta itp. Ja znalazłem firmę, która 13tke piaskuje i maluje proszkiem na dowolny kolor za 70 pln od sztuki.
-
Porozglądam się w takim bądź razie za jakąś firmą w moich okolicach, zobaczę jakie ceny zaśpiewają.
Moje kółka nie mają poobdzieranych rantów ani innych tym podobnych wad wiec kwestia samego wypiaskowania i pomalowania.
Jak będą w miarę rozsądne ceny, to aluski zmienią kolorek z srebrnego na biały, proszkowy lakierJak będziesz miał już gotowe alufelgi, to wrzuć zdjęcie, jak prezentują się w białym wydaniu na samochodzie.
-
Jak będziesz miał
już gotowe alufelgi, to wrzuć zdjęcie, jak prezentują się w białym wydaniu na
samochodzie.Proszę
-
Biała opcja też fajnie wygląda
-
Ulala, om nom nom, jeździłbym
-
Hatchback fajnie wygląda nawet na 13" alu
W sedanie inaczej poprowadzono tylne nadkole (jest wyszerzone) i małe kółko ginie w nim. Po prostu za głęboko siedzi w nadkolu
P.S. Ostatnio się zastanawiam czy nie kupić jakichś stalówek 15" 4x114,3 mm (pasują z Carismy/Volvo S40) i nie walnąć ich na biało. do tego jakaś ładna oponka i śmigać
Np. taki zestaw klik
-
Na białej stali auto też prezentuje się godnie A jak wrzucisz 15tki do sedana to powinno fajnie wyglądać. Tylko koszty troszkę rosną jeśli chodzi o opony, 13tki na upartego można kupić za 100 pln nowe letnie- widziałem ostatnio Daytony na oponeo w tej cenie.
-
-
Tak, najwyżej dystans założysz jak się za bardzo będzie chować. U mnie 7x15 ET35 minimalnie wystaje poza obrys. Ale i tak IMO lepiej dołożyć te dwie stówki i jakichś alu szukać, za 330zł coś już powinieneś upolować. Ja tyle za Swoje Borbety dałem. Choć ranty trochę poryte. Nie wiem czy gra warta świeczki, te 14 u Ciebie naprawdę fajnie wyglądają
-
Co do opon, to ja kupiłem dwie nówki sztuki 175/65/14 marki First Stop za 105zł/szt (dwuletnie), ale wydaje mi się, że spoko cena.
A co do dłubania w Swifcie, to naprawiłem sobie ograniczniki drzwi i w końcu trzymają jak należy, nie klepiąc mnie po tyłku
-
Za 145 zł mogłeś kupić nowe Klebery, a za 131 zł nowe Dębice Passio 2.