Co dziś grzebałem w swoim Swifcie
-
manuel dostał dwa
nowe przednie wahacze BluePrint'a. Zastąpiły jeden wahacz NSK oraz TRW. TRW miał już
uszkodzony sworzeń
całość pod blokiem
zajęła mi 3-3,5h. Chciałem zrobić manuala, ale niestety kom się rozładowałBezproblemowo odkręciłeś śruby trzymające tylną poduchę wahaczy?
-
byłem zszokowany, bo byłem przygotowany na najgorsze czyli ukręconą śrubę. dlatego troszkę do przodu, trochę do tyłu.... i tak poszła ładnie każda z nich ogólnie NO problemo
-
byłem zszokowany,
bo byłem przygotowany na najgorsze czyli ukręconą śrubę. dlatego troszkę do przodu,
trochę do tyłu.... i tak poszła ładnie każda z nich ogólnie NO problemoNo ja się trochę przy tych śrubach trzymających tylną poduszkę nastresowałem
-
Dolana benzynka i płyn do spryskiwaczy oraz wymieniony filtr powietrza. Po wymianie filtra normalnie inny samochód! Na biegu jałowym silnik pracuje równo (poprzednio lekko podszarpywał), a przy przyśpieszaniu też jest ciąg (było szarpanie jak wciskałem mocniej pedał gazu).
P.S. No i strzeliło mi dziś 190 tys. km.
-
P.S. No i strzeliło
mi dziś 190 tys. km.To jeszcze 10k i silnik do remontu
-
No to jeszcze aby drugie 190 weszło bez zająknięcia
-
P.S. No i strzeliło
mi dziś 190 tys. km.Mi ~2500km brakuje
-
Oj tam zaraz zatkao
Najnowszych nowinek
Audi nie śledzę, bo nigdy mnie na takie nie będzie stać - może na 30-letnieaudi a6 quatro 4.2 litra dostaniesz za 12 tysi
-
z wczorajszych prac
drzwi w podkladzie jedne i drugie , pozaginane ranty w blotnikach bede probowac schowac w błotnik opone 195 wiec hardcorowo pozniej foty porobie
-
No to chyba mi
pierwszemu wyzeruje się licznik...Do soboty trzasnę dobre 700km, we wrześniu prawdopodobnie Niemcy (2x 1000km). Zobaczymy
-
Wczoraj zrobione:
- poduszka silnika od strony rozrządu
- wymiana klapki schowka na sprawną
Podziękowania za części dla kolegów Elpis116 i Pawlak
Nareszcie nie ma stuków podczas ostrego ruszania z zerwaniem przyczepności i na większych poprzecznych nierównościach
Podejrzewałem podporę półosi, górne mocowanie amortyzatora, wahacz, łącznik stabilizatora - a okazało się, że wystarczy zamontować używaną poduszkę silnika
Co dziwne, moja nie wyglądała dużo gorzej od tej używki - ale jednak coś ją bolało.
Moja poduszka miała już ok. 300 kkm przelotu, ta druga ma 130 kkm (w Niemcowni ) i 5 lat młodsza
-
Dziś zamontowałem sobie cb w specjalnej ramce 1 DIN, wymieniłem osłonę lewarka na seryjną z gumą zamiast skórzanego mieszka, oraz zamontowałem pstryczek do sterowania wzmakiem.
Do tego przymierzyłem sobie jak będzie wyglądać sterowanie elektro-szyb z Tikacza - nawet nieźle to wygląda
-
Nie lepiej wrzucić elektryczne szyby z 1,6? Ta rączka z Tico nie wyglada zbyt pięknie..
-
Nie lepiej wrzucić
elektryczne szyby z 1,6? Ta rączka z Tico nie wyglada zbyt pięknie..Pięknie nie musi być tylko tanio
-
To może pomaluj tym lakierem strukturalnym do zderzaków? Będą czarne, a przy okazji chropowate jak tapicerka.
-
To może pomaluj tym
lakierem strukturalnym do zderzaków? Będą czarne, a przy okazji chropowate jak
tapicerka.tak mam zamiar zrobić, tylko zastanawiam się czy nie będę miał czarnego łokcia