Co dziś grzebałem w swoim Swifcie
-
Może nie dzisiaj,
ale jakiś czas temu przyszedł czas na flinstony 2 dziury, które udało się załatać
u blacharza za 150 pln. Wywaliłem miesiąc wcześniej tapicerkę i są tego efekty.
Żyłbym sobie nieświadomy o obecności flinstonów przez parę ładnych chwil Bagno
było konkretne jak na 11 letnie auto, z tapicerki wręcz wyżymałem wodę i inne
pozostałości po zimie. Na zdjęciu akurat mniejsza dziura, drugiej (w okolicy
łączenia nadkola z podłogą) wolałbym nie pokazywać publicznie
A tyle mniej więcej
wyciągłem "luźnej" rdzy.
co Ty tam hodujesz?!
ja tam mam idealnie czyściutką blachę! -
co Ty tam
hodujesz?!
ja tam mam idealnie
czyściutką blachę!Samo się zasiało Gratuluję zdrowej podłogi i zazdroszczę jednocześnie, mi się wydawało, że po 10 latach będzie nalot tu i ówdzie do lekkich poprawek, ale nie spodziewałem się dziur na prześwit. Przeliczyłem się, ale to wiadomo- te pojazdy już tak mają Grunt, że mocowania wahaczy są całe, progi też w dobrym stanie jak po tak solnej zimie.
-
Twoje auto jest z 2002 roku???
Nikt go nie kochał chyba w przeszłości
-
-od tyg czasu pełna
ful konserwacja
-Kubełek od kierowy
wybebeszony i na new robiony
-Założone letnie
lacie w końcu!!(new kolor alufelg)
-Wymiana new
Klocków
-wymiana new płynu
hamulcowego
-Lakierowanie
zacisków i bębnów
-wlanie letniego
płynu do spryskiwaczyPokaż kółka
-
Twoje auto jest z
2002 roku???
Nikt go nie kochał
chyba w przeszłościTak, początek 2002 Kochał czy nie to nie ma w tej chwili większego znaczenia, mam nadzieje, że starczą te spawy na parę lat. Tapicerki już nie zakładam, więc nie ma co nasiąkać w okresie jesienno-zimowym, a do tego będę miał lepszy podgląd na stan podłogi bez zabaw typu zdejmowanie wykładziny
-
A u mnie dziś:
- wlany letni płyn do sprysków
- przyklejona nowa lepa
-
- przyklejona nowa
lepa
Tylko nie to...
- przyklejona nowa
-
Tylko nie to...
Ale malutka. Taka jak pół dłoni.
-
Na czoło se naklej a nie samochód szpecisz
-
- przyklejona nowa odklejona WRC
lepa
Tak powinno być
- przyklejona nowa odklejona WRC
-
- przyklejona nowa
lepa
Tylko nie to...
- przyklejona nowa
-
Tak powinno być
a ja mysle ze bpx ta naklejka chce przekazac co innego
-
a ja mysle ze bpx
ta naklejka chce przekazac co innego
hahahaha idealne zgranie ze swiftem
-
Ja to bym sobie nakleił to
Ale już EOT bo moderator nas zje. -
Nie jadam ludzi.
-
A ja dzisiaj walczyłem z rozrządem.
Niestety dałem radę tylko zmienić uszczelniacze wałków rozrządu i korbowego od strony rozrządu i spuścić płyn chłodniczy.
Prace stanęły z powodu niewłaściwej pompy wody
Jednak pompa GMB D18001 nie pasuje do Swifta - inne mocowanie kółka pasowego i jest wyższa - nie zgrywa się w jednej linii z kółkami na altku i wale korbowym
Edit:
Wymienili mi dziś w e-autoparts pompkę wody na właściwą i jutro jedziem z wymianą
-
Korzystając z chwili wolnego i deszczu za oknem, dzisiaj wymieniłem w gti mk2:
- 14 popychaczy - stare w większości były już mocno zmasakrowane na powierzchniach pracujących z krzywkami wałków i nie trzymały średnicy, a zaworki wewnątrz nie trzymały ciśnienia. 2 z tych starych popychaczy były jednak w całkiem dobrym stanie. Pozostałe 14 było używanych, ale w pełni sprawnych. Wszystkie 16 popychadeł rozebrałem, wyczyściłem i teraz swift powinien chodzić znów ładnie, a nie jak diesel
- uszczelniacz prawej półosi w skrzyni i samą półoś.
-
Spot w WWA już za tydzień, to zabrałem się za dokończenie szpachlowania błotnika z tyłu i zderzaka przedniego (rany jeszcze po poprzednim właścicielu). W poniedziałek będzie malowane
-
Tak powinno być
A na jej miejsce
-
A ja dzisiaj rozkręciłem cały mechanizm przednich wycieraczek, znalazłem przyczynę hałasu 'stukania', okazało się, że obydwa ramiona za podszybiem przy łączeniu ze sobą miały straszne luzy, w każdym miejscu (4) dodałem gumowy uszczelniacz (śr 1,5cm) i teraz nie jest idealnie, ale znacznie ciszej.
Dodatkowo kopnął mnie prąd z piątego przewodu zapłonowego, mało tego, gołym okiem w biały dzień widać na nim iskry, to chyba znak, że czas wymienić komplet