Co dziś grzebałem w swoim Swifcie
-
o takie jak wrzuciles z alledrogo to sa ok ale o co takie dlugie?;p
-
nakrętki daj przelotowe stożkowe standardowo, takie długie niepotrzebne
-
w weekend rozebrany rozrząd manuela i wymieniony uszczelniacz wału korbowego od strony rozrządu oczywiście
-
Taki sam uszczelniacz jak w 1.3?
32x47x6 mm?
-
Długie poniewaz bede musial chyba wymienic szpilki na dluzsze gdy przykrece felgi tak to wyglada :
Tyle szpilki zostaje do przykrecenia nakretki:
A taka dluga mam szpilke:
Nie wiem czy to jest bezpieczne czy moze byc tyle wystajacej i starczy? To bezpieczne? Może pytania glupie ale pierwszy raz zakladam felgi i nie chce czegos spitolic -
U mnie też mało szpilki zostaje po założeniu alufelgi, jakoś tak jeżdżę 3 sezon i jest ok.
Jeśli dasz szpilki dłuższe to i zwykła nakrętka przelotowa da radę żebyś mógł założyć stalówki na zimę, np. taka: klik
-
To może nie będę wymieniał tych szpilek ani nakrętek zostawię serie jeżeli Ci wytrzymując
-
Nie wiem czy to
jest bezpieczne czy moze byc tyle wystajacej i starczy? To bezpieczne? Może pytania
glupie ale pierwszy raz zakladam felgi i nie chce czegos spitolicNie musisz wymieniać szpilek, ale kup sobie stożkowe nakrętki do alufelg.
Jak widzę jak się trzyma to na tych standardowych nakrętkach, to szok.Dla własnego bezpieczeństwa szkoda oszczędzać.
-
Nie musisz
wymieniać szpilek, ale kup sobie stożkowe nakrętki do alufelg.
Jak widzę jak się
trzyma to na tych standardowych nakrętkach, to szok.Czyli jakbym chciał wziąć nakrętki od stalówek do tych Borbetów co kupiłem na zimę to będzie kiepski pomysł?
-
Czyli jakbym chciał
wziąć nakrętki od stalówek do tych Borbetów co kupiłem na zimę to będzie kiepski
pomysł?Według mnie tak, jak założysz felgę to zobacz jak mało wystaję szpilka.
A tak jak masz nakrętke do alu, to masz stożkowe łby co by głębiej wchodziła -
i posypią się wióry z felgi przy dokręcaniu , bo nakrętki od stalówek są kompletnie inne . Na prawdę warto kupić specjalne do alu.
BPX bedziesz mial 1000% razy ladniejsze felgi na zimę niż w lato , super wybór , super kolor
-
To może nie będę
wymieniał tych szpilek ani nakrętek zostawię serie jeżeli Ci wytrzymującZastosuj tylko te nakrętki, co dałem Ci linka - do alufelg potrzebne są nakrętki ze specjalnym stożkiem, te standardowe zostaw sobie do stalówek na zimę
-
BPX bedziesz mial
1000% razy ladniejsze felgi na zimę niż w lato , super wybór , super kolorJeśli chodzi o wzór i rozmiar to jednak te na lato bardziej mi się podobają. Borbety tylko tyle, że mają kolor fajny.
-
Zastosuj tylko te
nakrętki, co dałem Ci linka - do alufelg potrzebne są nakrętki ze specjalnym
stożkiem,Zastanawiam się jeszcze nad tymi: nakrętki
te standardowe zostaw sobie do stalówek na zimę
Ja już w ogóle nie będę jeździł na stalówkach...
-
Ja już w ogóle nie
będę jeździł na stalówkach...To był post do Damianoo
A te Twoje za 3 złote nakrętki fajne
-
Zastanawiam się
jeszcze nad tymi:
nakrętkiNo i będą.
Ja ostatnio po przygodzie z urwanym kołem kupiłem jakieś utwardzone po 9zł/szt za komplet 16 nakrętek -
Do seryjnych szpilek przy alufelgach polecam takie nakrętki:
http://srubydofelg.pl/nakretki/m-12-x-1-...a/prod_437.html
Zwykłe nakrętki stożkowe będą trzymać może na pół centymetra, te wchodzą głęboko i trzymają na 1-1,5 cm. Używam takich w dwóch swiftach i sobie chwalę. -
Zwykłe nakrętki
stożkowe będą trzymać może na pół centymetra, te wchodzą głęboko i trzymają na 1-1,5
cm. Używam takich w dwóch swiftach i sobie chwalę.No ale kilka obrotów takiej zwykłej stożkowej nakrętki to 0,5cm? Chyba nie
-
To kupywac te: http://allegro.pl/nakretka-subaru-forester-suzuki-alto-swift-baleno-i3534102060.html
czy te:
http://allegro.pl/nakretki-do-felg-aluminiowych-nissan-suzuki-i3537022577.html
?
Bo jak cos to jutro zamawiam bo wole nowe niz te od stalowek zreszta one to juz przeszly swoje -
To był post do
DamianooA rzeczywiście. Sorki za zamieszanie.
A te Twoje za 3
złote nakrętki fajneI chyba właśnie na te się zdecyduję. Na lato mam identyczne z wyglądu.