Która felga - doradźcie :)
-
Mi nie, ale to Tobie musi
http://moto.allegro.pl/felgi-aluminiowe-4x114-3-14-cali-z-oponami-i2851608020.html
-
Wzór pierwszej felgi ładnie się prezentuje, ale w rozmiarze >= 17" zwłaszcza jeśli pokazuje ładne wnętrze zacisk tarcza, a nie jak w swifcie bęben zardzewiałe wahacz i nadkole
Drugie lepsze, a i wzór stworzony do małych rozmiarów, polerka rantu i miodzio
-
- Aluett
Takie chyba na handel ma Plastekk tylko w lakierze a nie w polerce
- jak w GTi
Nieśmiertelny Fondmetal - do mk4 może być za kanciasty
- Aluett
-
Wzór pierwszej felgi ładnie się prezentuje, ale w rozmiarze >= 17" zwłaszcza jeśli pokazuje ładne wnętrze zacisk tarcza, a nie jak w swifcie bęben zardzewiałe wahacz i nadkole
Drugie lepsze, a i wzór stworzony do małych rozmiarów, polerka rantu i miodzioMyślę, że pierwszy wzór mógłby się ładnie prezentować
Bębny ani zaciski ani tarcze czy też wahacz lub nadkole nie są zardzewiałe
Drugie mogę mieć w polerce -
Sama felga może być ładna ale...musi dobrze sie komponować na aucie z odpowiednim profilem laczka Dla mnie pierwszy wzór lepszy ale wiadomo, że swoje zrobi ET, szerokość lacia i zawieszenie
-
Co do profilu szukam coś około takiego, żeby średnica koła była jak najbardziej zbliżona do oryginału (155/70/13).
Kwalifikuje się dla mnie pod to 185/50 175/55 165/60
Takich opon będę szukał w pierwszej kolejności.
Zawieszenie na razie zostanie, chyba że tanio się trafi na forum używany komplet sprężyn -xx -
Kwalifikuje się dla
mnie pod to 185/50 175/55 165/60Jeśli z tych to dość blisko oryginału jest ostatnia (165/60). Dobrym wyborem jest Fulda EcoControl (fajny stosunek jakość-cena!) na której sam jeżdżę od 3 sezonów.
Dwie pierwsze będą za "szerokie" jak na mój gust... -
Najbliżej pod względem średnicy jest 175/55
A 165/60 jest właśnie najwyższa
Zamienniki opon -
Ja bym ładował 185/50 na twoim miejscu, w kwestii trakcji i prowadzenia chyba nie ma lepszego rozmiaru do Swifta
-
Ja bym ładował
185/50 na twoim miejscu, w kwestii trakcji i prowadzenia chyba nie ma lepszego
rozmiaru do SwiftaTylko pytanie czy przy tej szerokości nie będzie już obcierania o nadkole?
-
A 165/60 jest
właśnie najwyższa
Zamienniki
oponŹle mi się napisało! Przy najwyższej zachowasz za to najwyższy komfort jazdy i nie pogniesz felg na byle krawężniku...
-
Tylko pytanie czy przy tej szerokości nie będzie już obcierania o nadkole?
Czy wy nie wiecie, że ja mam jeszcze w domu niesprzedane felgi z oponami 195/50/15 i jeździłem na tym?
Nie będzie obcieraćI felg nie pognę, bo jestem ostrożny i nie jeżdżę po krawężnikach
-
za szerokie? gti w serii ma 175 , ja jezdze na 195 i nic nie obciera
raf32 ma gumy 185\50 i wyglada to dobrze , dobrze tez i jezdzi . Problem jest jedynie z dostepnoscia
-
Tylko pytanie czy
przy tej szerokości nie będzie już obcierania o nadkole?Na seryjnych Fondmetalach przy 185/55R14 nic nie trze nawet przy komplecie pasażerów i plastikowych nadkolach z tyłu