Poszukiwana, poszukiwane ... części .
-
Albo może w Waszym
okolicznym sklepie da się kupić 1 nową sztukę? Wszędzie proponują tylko komplet...
Jeśli wiecie gdzie można dorwać jedną sztukę to dajcie znać.W Cermotorze sprawdzałeś ?
-
Witam!
Pilnie poszukuję sworzeń do wahacza yamato taki jak na foto:
foto od kolegi przemask84Jakieś namiary albo nr części.
-
ma ktos komplet sprezyn -40 na sell? z tych tanszych modeli?
-
Na pewno mam Lesjoforsy.
-
ale z tego co mnie pamieć nie myli to yamato nie ma wymiennych sworzni tak samo jak oem,
ta fota nie przedstawia wahacza yamato ani sworznia tej firmy.
zobacz tu http://allegro.pl/z10-899-sworzen-wahacza-dolnego-suzuki-swift-i2802668708.html
-
ten sworzeń nie pasuje bo kupiłem taki xD i musiałem go oddać ;/
co do foto mam identyczy sworzeń(wahacz)jak na tym foto co podałem a na 100% mam yamato wahacz. -
w moich obu wahaczach Yamato sworznie były zaspawane albo ja za mało jeszcze widziałem
podałem Ci ten link bo sobie zapomniałem jakiej produkcji sa te sworznie ale juz mnie oświeciło-Dokuji http://www.sklep.hipol.pl/353357,produkt,SWORZEN_WAHACZA_SUZ_DOKUJI.aspx
-
Na pewno mam
Lesjoforsy.jak znajdziesz czasu to odezwij sie pw w sprawie tych sprezyn
-
ma ktos zderzak przod mk2 ?
-
Pilnie potrzebuję cudowny plastik do którego podłącza się odmę.
Całość jest mocowana przy pomocy blaszki, która jest przykręcana do silnika.
Znalazłęm też jakiś kod: 18118-53B00 jest to zawór paryPrzykładowa fotka z internetu:
-
z tico/matiza podpasujesz zaworek pcv
-
mam ten zaworek z rajdówki
-
Zaślepiłem dziada i po sprawie
Z Tico/Matiza to pasuje ale do GTI niestety - do 1.3 8V jest 2x za duży...
-
Adamo, nie masz problemów z obrotami? Jak w 1.0 mi padł ten zaworek, to nawet na ciepłym nie schodził poniżej 1300 obrotów na jałowych.
-
Adamo, nie masz
problemów z obrotami? Jak w 1.0 mi padł ten zaworek, to nawet na ciepłym nie
schodził poniżej 1300 obrotów na jałowych.Obroty są piękne ok. 950 na włączonych światłach.
Trzeba tylko dobrze zaślepić, zresetować kompa (odpiąć aku na kilka minut) i dać mu się ustawić.
Tylko trzeba pamiętać, żeby wymienić rurkę odmy na prostą, bez rozwidlenia na zaworek
-
A jakbym ten syf z zaworka chciał gdzieś spuszczać osobno..?
To co - połączyć wyjście w obudowie filtra z pokrywą zaworów wężykiem czy coś zaślepić? -
A jakbym ten syf z
zaworka chciał gdzieś spuszczać osobno..?
To co - połączyć
wyjście w obudowie filtra z pokrywą zaworów wężykiem czy coś zaślepić?Albo kup od Plastkka oryginał, albo połącz odmę z puchą filtra wężykiem, a zaworek zaślep...
-
Towar u plastka już zamówiony...
Ale co jeśli chciałbym zamontować jakiegoś Oil Catch Tanka?
Jak to wygląda i czy warto... -
Towar u plastka już
zamówiony...
Ale co jeśli
chciałbym zamontować jakiegoś Oil Catch Tanka?
Jak to wygląda i
czy warto...U mnie jest tak:
Zaworek PCV zaślepiony
Puszka filtra zaślepiona
Jedyny przewód od odmy podłączony do małej buteleczki, która robi za oil catch tankJeżdżę spokojnie, więc olejem mi do niej nie rzuca, ale w chłodne pory roku zbiera mi się w niej ok. 100 ml/tydzień wody z oparów ze skrzyni korbowej, które szłyby do ponownego spalenia przez puchę filtra powietrza
Aż cały monowtrysk pod talerzem filtra powietrza był mokry od tej wody...
Dodam, że oleju silnik nie łyka, tak samo jak płynu chłodniczego
Oczywiście na BT podłączam wężyk odmy do puchy filtra
-
z tico/matiza podpasujesz zaworek pcv
Nadal poszukuję części jak prosiłem wyżej...
Czy ten zawór z Matiza/Tico będzie pasował jak pisano wyżej?
Zdaje mi się, że właśnie nie, bo nie wejdzie
A drugą stroną nie może być, bo przecież musi przepuszczać w odpowiednim kierunku, chyba, że się mylę...