Poszukiwana, poszukiwane ... części .
-
Dzięki adamer :piwo:
-
Porobiłem dzisiaj fotki mojej lekko zmodzonej komory, moim zdaniem dodały te akcenty co widac na fotkach trochę i teraz nie wygląda to jak w zwykłym swifcie Polecam także wywalenie tej blaszy z przodu przed silnikiem na wiosnę,lato,jesień kiedy teraz założyłem stożek - więcej powietrza wsysa się do komory
-
Genialny dolot ciepłego powietrza do filtra Teraz na pewno się lepiej zbiera, a efekt placebo działa i co najważniejsze NIEMIECKI super hiper ORYGINALNY sportowy filtr powietrza... A jakiej firmy masz ten filtr? Sory, że odbiegam od tematu, ale czasem odnoszę wrażenie, że niektórzy ludzie, szczególnie ze śląska (nie wszyscy!) mają jakiś kompleks Niemiec i twierdzą, że jeśli kupią ten sam towar w Niemczech 2x drożej to na pewno jest lepszy, bo Polaczki to oszuści i w ogóle o niczym pojęcia nie mają...
-
Dzięki za foteczki, przydatne bardzo
jeszcze jedno pytanko, czy orginalny filtr powietrza wyrzucałes, czy zostawiłeś go i pracuje wraz ze stożkiem ?
-
Dzięki za foteczki, przydatne
bardzo
jeszcze jedno pytanko, czy
orginalny filtr powietrza wyrzucałes, czy zostawiłeś go i pracuje wraz ze stożkiem ?A jaki byłby sens zakładania stożka przy zostawieniu starego filtra?
-
A jaki byłby sens zakładania
stożka przy zostawieniu starego filtra?taki, że jak jeszcze zapcha tłumik końcowy, to będzie mieć własną komorę gazową
-
Porobiłem dzisiaj fotki mojej
lekko zmodzonej komory, moim zdaniem dodały te akcenty co widac na fotkach trochę i teraz nie
wygląda to jak w zwykłym swifcie Polecam także wywalenie tej blaszy z przodu przed
silnikiem na wiosnę,lato,jesień kiedy teraz założyłem stożek - więcej powietrza wsysa się do > komoryDramat....
-
Dramat....
dlaczego ?
-
dlaczego ?
Marcin GTi to wyjaśnił ... ale po co czytać ?
-
Marcin GTi to wyjaśnił ...
ale po co czytać ?Jezu .. Ty "tumanie" .. jak Ty mi działasz na nerwy...
Co ma do tego Marcin GTi .. To była jego opinia,
mi chodzi o opinie indii . Napisał "dramat" , a mogłby to jakoś uzasadnić. -
Jezu .. Ty "tumanie" .. jak
Ty mi działasz na nerwy...odnoś się z kulturą to raz, po drugie obraziłem Cię gdzieś ? - Nie !
Co ma do tego Marcin GTi ..
To była jego opinia,
mi chodzi o opinie indii .
Napisał "dramat" , a mogłby to jakoś uzasadnić.takie samo uzasadnienie co Marcin, zobaczysz ... tu nie ma co dodawać ... no chyba, że chodzi mu o stożek na seryjnym "kondomie" zaciśnięty opaską zaciskową do kabli ...
-
Stożek powinien być oddzielony od komory silnika przegrodą termiczną i powinien byc poprowadzony dopływ zimnego powietrza. Poza tym zrobienie stożka na seryjnym dolocie jest poprostu bez sensu i jedyne co mozna uzyskac to fajniejszy dzwięk i stratę mocy. Lepszy efekt dałoby wywalenie airboxa i doprowadzenie zimnego powietrza z nadkola do seryjnego dolotu + wkładka KN.
-
A jaki byłby sens zakładania
stożka przy zostawieniu starego filtra?Ano taki sam jak zasysanie ciepłego powietrza z komory
Jeśli już ktoś bierze się za "tuning" to naprawdę w internecie można zaleźć dużo informacji na ten temat jak to zrobić, żeby nie zepsuć i naprawdę polecam lekturę i czerpanie z cudzego doświadczenia jeśli jest taka możliwość... Kolega kupił sobie fajny oryginalny sprzęt, podoba mu się? OK, bo to on ma być zadowolony, tylko sposób montażu to już chyba takie podstawy, że każdy powinien je znać... Pomijam fakt nazywania innych "tumanami" -
Czy Ty chcesz odpocząć od forum?
-
Witam,
ostatnio jakieś szczeniaki wyłamali mi lewe lusterko (od kierowcy). Z kąd pewność że wyłamali ? Jeśli było by strącone przez człowieka, czy też auto, 90% szans ze lustro by się zbiło, a już napewno były by rysy na lusterku od uderzenia w ziemie. a tych rys nie ma, co ciekawe lusterko było schowane pod samochodem.
Problem polega na tym, ze nie chce kupowac lusterka nowego, myslalem o jakimś uzywanym, ale wcale nie jest tak łatwo, na allegro same lakierowane, albo elektryczne, albo za drogie.. A na złomowcach, cięzko o swifta
Może ktoś ma takie lusterko. każda pomoc się przyda.Pzdr. :piwo:
-
Witam,
ostatnio jakieś szczeniaki
wyłamali mi lewe lusterko (od pasażera).Gwoli ścisłości:
Lusterko od strony pasażera jest prawym.
-
nie pomogłes mi stary..
-
nie pomogłes mi stary..
To teraz pomyśl:
Znalazłeś takie lusterko (powiedzmy na Alledrogo) i prosisz o lewe lusterko sprzedawcę..... Paczka przychodzi i zonk.
-
To teraz pomyśl:
Znalazłeś takie lusterko
(powiedzmy na Alledrogo) i prosisz o lewe lusterko sprzedawcę..... Paczka przychodzi i
zonk.jemu nie wytłumaczysz ...
Co do pomocy - spytaj się kolegów z grupy Szczecin, oni tam mają szrot ... albo kogoś z grupy Ślunsk - też Erde z Dajmosem swego czasu kręcili się po jakimś ...
Jeszcze jedno - to nie giełda, ale to tak przy okazji -
To teraz pomyśl:
Znalazłeś takie lusterko
(powiedzmy na Alledrogo) i prosisz o lewe lusterko sprzedawcę..... Paczka przychodzi i
zonk.A może ma inglisz edyszyn?