Poszukiwana, poszukiwane ... części .
-
trzeba by to policzyć ...
nawet pod serię ... bo tak więcej możesz stracić niż zyskać ( mowa o komplecie - dolot ze
stożkiem ).Nie bardzo Cię rozumiem. Jeśli chodzi Ci o wymiary i dopasowanie stożka , to o to się nie boj. Ja sie tylko zastanawiam nad dobrym umieszczeniem tego stożka. Dlatego chcialbym zobaczyć jak to u innych jest
-
Nie bardzo Cię rozumiem.
Jeśli chodzi Ci o wymiary i dopasowanie stożka , to o to się nie boj. Ja sie tylko zastanawiam
nad dobrym umieszczeniem tego stożka. Dlatego chcialbym zobaczyć jak to u innych jestto skoro nie rozumiesz, to nie bierz się za to ... dobra rada
-
Nie bardzo Cię rozumiem.
Jeśli chodzi Ci o wymiary i dopasowanie stożka , to o to się nie boj. Ja sie tylko zastanawiam nad dobrym umieszczeniem tego stożka. Dlatego chciałbym zobaczyć jak to u innych jestChodzi o to, że możesz stracić na mocy jak i na momencie obrotowym montując stożek.
Osoby typu Chojnackiego np są przeciwnikami stożków. Fakt - w niektórych przypadkach jak np w GTi stożek podnosi max moc i moment obrotowy (w każdym razie dedykowany K&N - nie wiem czy ktoś sprawdzał inne na hamowni)... no chyba, że zależy Ci tylko i wyłącznie fajniejszym dźwięku mimo nawet straty mocy... -
Co powiecie na to ?
-
Co powiecie na to ?
http://www.youtube.com/watch?v=vvt6m350Ha8&feature=relatedto jest właśnie ta wkładka zastosowana o której pisałem wyżej ... zakryć deklem, doprowadzić więcej powietrza przy wejściu i będzie ok.
minus - koszt ... taka wkładka nowa to ok. 150 zł ... -
to jest właśnie ta wkładka
zastosowana o której pisałem wyżej ... zakryć deklem, doprowadzić więcej powietrza przy
wejściu i będzie ok.
minus - koszt ... taka
wkładka nowa to ok. 150 zł ...A wiecie może gdzie taką dostać do mojego 1.0 mk4 ?
-
Jutro postaram się poklikac fotki jak zrobiłem stożek w swoim mk5 1.0
Wszystko wygląda estetycznie i poprawił się dół tzw lepiej się zbiera od 2tyś. na np. czwartym biegu Filtr kupiony w Niemczech za 50Euro sportowy, nie jakaś podróba z allegro -
Jutro postaram się poklikac
fotki jak zrobiłem stożek w swoim mk5 1.0
Wszystko wygląda estetycznie
i poprawił się dół tzw lepiej się zbiera od 2tyś. na np. czwartym biegu Filtr kupiony w
Niemczech za 50Euro sportowy, nie jakaś podróba z allegrotia ... i może frytki do tego :]
-
Dzięki adamer :piwo:
-
Porobiłem dzisiaj fotki mojej lekko zmodzonej komory, moim zdaniem dodały te akcenty co widac na fotkach trochę i teraz nie wygląda to jak w zwykłym swifcie Polecam także wywalenie tej blaszy z przodu przed silnikiem na wiosnę,lato,jesień kiedy teraz założyłem stożek - więcej powietrza wsysa się do komory
-
Genialny dolot ciepłego powietrza do filtra Teraz na pewno się lepiej zbiera, a efekt placebo działa i co najważniejsze NIEMIECKI super hiper ORYGINALNY sportowy filtr powietrza... A jakiej firmy masz ten filtr? Sory, że odbiegam od tematu, ale czasem odnoszę wrażenie, że niektórzy ludzie, szczególnie ze śląska (nie wszyscy!) mają jakiś kompleks Niemiec i twierdzą, że jeśli kupią ten sam towar w Niemczech 2x drożej to na pewno jest lepszy, bo Polaczki to oszuści i w ogóle o niczym pojęcia nie mają...
-
Dzięki za foteczki, przydatne bardzo
jeszcze jedno pytanko, czy orginalny filtr powietrza wyrzucałes, czy zostawiłeś go i pracuje wraz ze stożkiem ?
-
Dzięki za foteczki, przydatne
bardzo
jeszcze jedno pytanko, czy
orginalny filtr powietrza wyrzucałes, czy zostawiłeś go i pracuje wraz ze stożkiem ?A jaki byłby sens zakładania stożka przy zostawieniu starego filtra?
-
A jaki byłby sens zakładania
stożka przy zostawieniu starego filtra?taki, że jak jeszcze zapcha tłumik końcowy, to będzie mieć własną komorę gazową
-
Porobiłem dzisiaj fotki mojej
lekko zmodzonej komory, moim zdaniem dodały te akcenty co widac na fotkach trochę i teraz nie
wygląda to jak w zwykłym swifcie Polecam także wywalenie tej blaszy z przodu przed
silnikiem na wiosnę,lato,jesień kiedy teraz założyłem stożek - więcej powietrza wsysa się do > komoryDramat....
-
Dramat....
dlaczego ?
-
dlaczego ?
Marcin GTi to wyjaśnił ... ale po co czytać ?
-
Marcin GTi to wyjaśnił ...
ale po co czytać ?Jezu .. Ty "tumanie" .. jak Ty mi działasz na nerwy...
Co ma do tego Marcin GTi .. To była jego opinia,
mi chodzi o opinie indii . Napisał "dramat" , a mogłby to jakoś uzasadnić. -
Jezu .. Ty "tumanie" .. jak
Ty mi działasz na nerwy...odnoś się z kulturą to raz, po drugie obraziłem Cię gdzieś ? - Nie !
Co ma do tego Marcin GTi ..
To była jego opinia,
mi chodzi o opinie indii .
Napisał "dramat" , a mogłby to jakoś uzasadnić.takie samo uzasadnienie co Marcin, zobaczysz ... tu nie ma co dodawać ... no chyba, że chodzi mu o stożek na seryjnym "kondomie" zaciśnięty opaską zaciskową do kabli ...
-
Stożek powinien być oddzielony od komory silnika przegrodą termiczną i powinien byc poprowadzony dopływ zimnego powietrza. Poza tym zrobienie stożka na seryjnym dolocie jest poprostu bez sensu i jedyne co mozna uzyskac to fajniejszy dzwięk i stratę mocy. Lepszy efekt dałoby wywalenie airboxa i doprowadzenie zimnego powietrza z nadkola do seryjnego dolotu + wkładka KN.