Filmiki ze Swiftami :)
-
Z czego dokładnie??
z wiadra i że wyje a sam masz nie lepiej
U mnie w środku przynajmniej jest teraz dużo ciszej -
z wiadra i że
wyje a sam masz nie lepiej
U mnie w środku
przynajmniej jest teraz dużo ciszejA kto powiedział, że ja w środku mam głośno??
I ja nie mam wiadra - ten tłumik używam już chyba od 3 czy 4 lat
Ten wydech nie jest właśnie głośny - on po prostu ma taki dźwięk. Porównaj sobie jak głośne jest zamykanie drzwi - ten mikrofon jest bardzo czuły -
A kto powiedział,
że ja w środku mam głośno??na bank masz głośniej niż w tej chwili jest u mnie
I ja nie mam wiadra
- ten tłumik używam już chyba od 3 czy 4 lat
wiadra może nie, ale rynna jak się patrzy
Ten wydech nie jest
właśnie głośny - on po prostu ma taki dźwięk. Porównaj sobie jak głośne jest
zamykanie drzwi - ten mikrofon jest bardzo czułytia
-
tia
Nie będe się z Tobą spierał - na zlocie sam posłuchasz jak będziesz chciał
ps. w SSS na pewno jest ciszej niż w GTi ale to chyba oczywiste -
Nie będe się z Tobą
spierał - na zlocie sam posłuchasz jak będziesz chciałpewnie że będę chciał może nawet dasz się "karnąć"
ps. w SSS na pewno
jest ciszej niż w GTi ale to chyba oczywistenie, ja pisałem o czerwonym dostał małe co nieco i jest ciszej
-
Swift/Metro
1.3 V8 Kompresor tego jeszcze nie było polecam -
Widziałem gdzieś na YouTube Swifta Gti z Kompresorem, jak znajdę to wrzucę...chyba że mnie ktoś uprzedzi
Kompresor to chyba lepsza sprawa niż turbo ale skąd taki wziąć i jeszcze go upchnąć pod maską
-
Kompresor to chyba
lepsza sprawa niż turboniby w czym ?
Masz mniejsze szanse rozwoju niż na turbawce.
Fakt jest jeden plus - ciągnie od dołu i nie ma laga, nie mniej jednak w nowych turbinach jest już zmienna geometria łopatek i itp. które go niwelują.
Nie mnie jednak kompresor ma minusy - jest to doładowanie mechaniczne, obciążające silnik, co za tym idzie palić będzie więcej, niż turbawka na dolnym zakresie, turbawka dopiero więcej spala jak pałujemy.
Jak jeździmy jak emeryci lub spokojnie, to spalanie jest na normalnym poziomie.
Jechałem CRX-em z kompresorem, ładnie to chodziło na starym setupie bo teraz miał ok. 200KM, wcześniej miał pod 180.ale skąd taki wziąć i jeszcze go upchnąć pod maską
skąd - mercedes-y wszelkiego typu, mini cooper-y i inne fabryczne auta z nimi
Cena - w zależności od modelu kompresora od 800 zł w górę
Jak upchać - jak w Hondzie znajomy dał radę, to w swifcie nie da ? gdzie miejsca masz jeszcze więcej ... -
THX za wyczerpującą odpowiedź
-
A kompresora nie dałoby się włączać i wyłączać w czasie jazdy? Tak jak klimy? ;p
-
A kompresora nie
dałoby się włączać i wyłączać w czasie jazdy? Tak jak klimy? ;pjak chce Ci się za każdym razem wychodzić z auta i ściągać pasek to czemu nie
-
A kompresora nie
dałoby się włączać i wyłączać w czasie jazdy? Tak jak klimy? ;pRaczej nie bo jest napędzany przez pasek który jest połączony z kołem pasowym(a tego nie wyłączysz)
-
Montaż kompresora wyjdzie chyba taniej niż turbo...a tak przy okazji co potrzeba do montażu kompresora i jak to dokładnie wygląda(chodzi o schemat układu)?
-
A ja mam wizje kręcącego się paska ale z możliwością odłączania kółka kompresora od jego napędu ;p
Tylko stojący kompresor w miejscu chyba będzie przeszkadzał silnikowi w siorpaniu powietrza ;p
-
A kompresora nie
dałoby się włączać i wyłączać w czasie jazdy? Tak jak klimy? ;pTo, że brzmi trochę jak odkurzacz nie znaczy, że działa podobnie
-
Może się zdziwicie ale ta dyskusja wcale nie kojarzy mi się z tytułem wątka
-
Zastanawia mnie tylko sposób montażu filtra powietrza - co będzie jak spadnie deszcz?
-
A ci dalej swoje!
Mam wywalić na Ypsa? -
Z tego co widzę, to niektóre mają sprzęgło i można toto odłączyć Klik
Część druga.
I trzecia. -
Z tego co widzę, to
niektóre mają sprzęgło i można toto odłączyć
Klik
Część druga.
I trzecia.nie tak dawno caly teamswift lal z tego goscia i jego projektu