FOTKI NASZYCH AUT
-
No zacnie
A klosz od pozycji masz pomarańczowy czy co to? Nie ładniej by było też na białym? -
No zacnie
A klosz od pozycji
masz pomarańczowy czy co to? Nie ładniej by było też na białym?pozycje są USDM i nie ładniej by było ze zwykłymi kondonami
-
No zacnie
A klosz od pozycji
masz pomarańczowy czy co to? Nie ładniej by było też na białym?on ma takie amerykańskie częściowo pomarańczowo a częściowo biało
-
No i bajera A gdzie zgubiłeś halogeny? mam do sprzedania,się dogadamy
-
No i bajera A
gdzie zgubiłeś halogeny? mam do sprzedania,się dogadamyPrzeca przy tym zderzaku nie miałem halo
narazie czekają aż się zrobi ciepło i nie będzie zasp itd co by nie bać się że je rozwale hehehhe -
narazie czekają aż
się zrobi ciepło i nie będzie zasp itd co by nie bać się że je rozwale hehehhelepiej napisał byś, że IC musi się chłodzić
-
lepiej napisał byś,
że IC musi się chłodzićno dokładnie
-
Tym razem 2 miejsce w 1 klasie na SuperBarbórce 2010 na torze Kielce
-
Mój GTi od środka
-
Tym razem 2 miejsce
w 1 klasie na SuperBarbórce 2010 na torze Kielce
Film -
onborda dawej
-
Mój GTi od środka
i co bedzie cultus
-
i co bedzie cultus
Powinno być nawet lepiej
Przy okazji okazało się, że 2 zawory się nie domykały więc głowica poszła do zrobienia... a wtedy się okazało, że w głowicy było mało co zrobione 3 lata temu... no więc teraz głowica profi się robi (dziś chyba do odbioru będzie) łącznie z komputerowymi pomiarami przepływu przed i po więc zobaczymy co z tego będzie
Głowica też na Krasnobrodzkiej siedzi w zakładzie obróbki silników i nawet dałem im drugą zupełnie seryjną, żeby sobie do komputera wstukali jej wszelkie parametry bo tam zmieniają kąty kanałów dolotowych i wydechowych, powiększają je (nawet pasowali wszystko razem z kolektorami dolotowym i wydechowym i uszczelkami) więc generalnie kosmos heheheZobaczymy co z tego wyjdzie
W każdym razie dół wyważony do wysokich obrotów jest -
no to szykuj na zlota, bo tez bedzie jedna mocna jednostka
-
no to szykuj na zlota, bo tez bedzie jedna mocna jednostka
No strojenie i wałki to moooooże na wiosne jak kasa się znajdzie (a teraz to szkoda gadac ile to kosztuje ) a na Krasnobrodzkiej ciągle siedza i modzą - tu coś znajdą co można poprawić a tam też coś itd.
Oni tam gwarantują niby minimum 10% przyrostu mocy ale jak mój mechanik powiedział im, że nią raz na hamowni byłem i po dotarciu pojadę sprawdzić jak to wygląda to się bardziej do roboty wzięli
Ciekawe czy niedługo na stronce Krasnobrodzka Racing pojawią się jakieś dane na temat głowicy od GTi bo to chyba pierwsza którą aż tak robią
-
W każdym razie dół
wyważony do wysokich obrotów jestNo i wał nominał został czy po szlifie jest? Tam już te ACL-e wsadzone są czy tak tylko to poskręcali na starych panewkach do transportu?
-
No i wał nominał
został czy po szlifie jest? Tam już te ACL-e wsadzone są czy tak tylko to poskręcali
na starych panewkach do transportu?Wszystko było wyważane już z nowymi częściami a wał miał jakiś tam szlif... mam nadzieję, że za bardzo kompresja nie spadnie
-
Wszystko było
wyważane już z nowymi częściami a wał miał jakiś tam szlif... mam nadzieję, że za
bardzo kompresja nie spadniejak spadnie to turbo burbo
-
Wszystko było
wyważane już z nowymi częściami a wał miał jakiś tam szlif... mam nadzieję, że za
bardzo kompresja nie spadnieJakiś tam? To nie wiesz czy pierwszy czy drugi?
Dlaczego miałaby spaść? -
Jakiś tam? To
nie wiesz czy pierwszy czy drugi?
Dlaczego miałaby
spaść?Jakoś chyba głupio napisałem
Muszę się dokładnie zorientować ile wał został zeszlifowany i jakie panewki zostały zastosowane (wiem, że ACL Race i tyle narazie )Aha - już po pomiarach głowicy - +15% przepływu na dolocie i +10% na wydechu - zobaczymy ile koni to da
-
Jakoś chyba głupio
napisałem
Muszę się dokładnie
zorientować ile wał został zeszlifowany i jakie panewki zostały zastosowane (wiem,
że ACL Race i tyle narazie )
Aha - już po
pomiarach głowicy - +15% przepływu na dolocie i +10% na wydechu - zobaczymy ile koni
to dajak walki zapodasz to da wiecej