FOTKI NASZYCH AUT
-
Adamo podbij na zlocik bo chciałbym osobiście podziękować za Twojego manuala do zaworka PCV
-
Adamo podbij na zlocik bo
chciałbym osobiście podziękować za Twojego manuala do zaworka PCVZobaczymy chłopaki jak będzie...
W sprawie mojego świstaka pojawiła się jeszcze jedna opcja. W Świeradowie Zdroju jest człowiek (nick allegro bodajże Dominik572 albo jakoś tak), który ściąga Swifty z Niemcowni i sprzedaje na części. Przednia szyba do mojego kosztowałaby u niego 140 pln, a więc jeszcze znośnie. Na wiosnę muszę jeszcze dokładnie sprawdzić skąd z silnika mojego bolidu leje się olej na rurę kolektorową i idzie niezły smrodek (dodatkowo cała przednia część wydechu zarzygana jest olejem). Głowicę prawie wykluczam (jest co prawda trochę spocone pod nią), bo raczej puścił uszczelniacz na wale od strony skrzyni biegów.
Jeśli jednak okaże się, że to spod główki tak się leje, to wspomniany wcześniej człowiek z Dolnego Śląska ma w swojej ofercie także kompletny silnik 1.3 8V od mk3 z 1996 roku i przebiegiem 110 kkm za jedyne 450 pln. Jak policzę sobie regenerację głowicy, planowanie uszczelki i inne pierdoły, żeby uszczelnić silnik o przebiegu 210 kkm, to chyba wolałbym dorwać ten młodszy silnik o połowę mniejszym przebiegu. Zmieniłbym mu rozrząd, olej i wyregulowałbym zawory i jazda.
Koszt dojazdu do niego Puntem z LPG wyniesie mnie ok. 200 pln w obie strony, a przy zakupie silnika i szyby może udałoby się coś stargować.
Co o tym sądzicie?
W jedną stronę miałbym do niego około 500 km, w sobotę na dwóch kierowców bym się wyrobił, żeby bezpiecznie wrócić. No ale to na wiosnę
Póki co, żeby nie było OT, wklejam obiecane fotki trochę lepszej jakości
-
Ale masz niebieski śnieg
-
Ale masz niebieski śnieg
Musiałem za niego dopłacić
-
140 za szybe przednia? ktos robi z Ciebie frajera... ja nowa kupilem za 180... wstawienie oczywiscie licz osobno a do tego nowe uszczelki napewno te stare sa juz tak twarde ze nikt nie bedzie chcial ich wstawic spowrotem.
-
140 za szybe przednia? ktos
robi z Ciebie frajera... ja nowa kupilem za 180... wstawienie oczywiscie licz osobno a do tego
nowe uszczelki napewno te stare sa juz tak twarde ze nikt nie bedzie chcial ich wstawic
spowrotem.W okolicy Warszawy przednia szyba do sedana to koszt 300 pln + 110 za wstawienie...
Stąd kombinacja z szybą używaną za połowę ceny nowej -
szukaj dalej napewno znajdziesz taniej uzywana to mozna za 50 plnow ... wtedy powiedzmy sie oplaca ale tez nie do konca bo szklo juz stare napewno porysowane i mniej wytrzymałe a pamietaj czasem wystarczy jeden kamyczek i tracisz kilka stow.. przemysl i poszukaj nowej napewno sie oplaci...
-
Ej a ten kloega z okolic pruszkowa? on tam mial jakies sedany moze uderz do niego a jak nie to odezwij sie na priva to sie cos pomysli .
Jak masz nie dojechac na zlota to trzeba sie spiac z tym.
Fajnie jakby bylo choc jeden sedan . -
Ej a ten kloega z okolic
pruszkowa? on tam mial jakies sedany moze uderz do niego a jak nie to odezwij sie na priva to
sie cos pomysli .
Jak masz nie dojechac na
zlota to trzeba sie spiac z tym.
Fajnie jakby bylo choc jeden
sedan .No on miał za 80 pln, ale ostatnio na Allegro nic ten gość się nie pojawia...
Na wiosnę podjadę może na giełdę w Słomczynie, ale chyba ciężko będzie dostać...
-
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10394654 - na części też gość sprzedaje, od hatchback`a powinna podejść?
-
Osobiście chętnie bym kupił błotnik od strony kierowcy
-
Rust style Teraz już go nie wiele zostało - zdjęcia z przed zimy jeszcze Jakby ktoś chciał to przednich halogenów nie ma i trochę plastików we wnętrzu, bo leżą u mnie w garażu ;p Pozatym nie było silnika i felg chyba jeszcze...
-
a nie masz może wśród tych gratów listwy na przedni prawy błotnik oraz listwy pod prawą tylnią szybę do 3 drzwiowego hatcha?
-
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10394654 - na części też gość sprzedaje, od
hatchback`a powinna podejść?Do sedana podchodzi tylko z hatchbacka 5-drzwiowego
-
Wcale nie brudny tylko
zdjęcia takie słabe - robiłem jeszcze zdjęcia Avilą szwagra, ale jakoś nie ma czasu mi ich
przesłać - jak dotrą to wrzucę
Szykuj rakietę na zlotaja, bo
ostatnio żadnego sedana nie było
Niestety auto nie ma
przeglądu ze względu na pękniętą szybę i wycieki oleju nie da się go przejść.
Temat zostaje przesunięty do
wiosny jak nie dłużejA może zamiast szukać szyby i chyba silnika z tego co pamiętam zainteresować się tym i mieć i szybę i silnik i coś jeszcze: http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showthreaded&Number=904936&gonew=1#UNREAD
-
a nie masz może wśród tych
gratów listwy na przedni prawy błotnik oraz listwy pod prawą tylnią szybę do 3 drzwiowego
hatcha?Nie, bo wziąłem tylko to co mi potrzebne było, reszta sobie stoi, tylko jechać i brać ja zapłaciłem za 2 halogeny (jeden miał lekko pękniętą szybkę, prawie nie widocznie, ale niestety mi w garażu pies rządził i zwalił ze stolika i ma zamiast 1 już 3 pęknięcia i nie działającą żarówkę , dobrze, że szkło się kupy trzyma, więc na razie będzie taki), lampkę z zegarkiem, cały plastik na tunel łącznie ze schowkiem co pod nawiewami w MK2 jest z mieszkiem i gałką zmiany biegów, rączko-podłokietniki od drzwi i trochę zaślepek do deski zapłaciłem 50zł Tylko poczyścić było trzeba...
-
http://addphoto.pl/files/reg/14/2311.jpg
Takie małe zdjęcie zaśnieżonego Swifta robione z okna. Bidaka w nocy zasypało śniegiem i czeka, aż nim ktoś wyjedzie. Niedługo mam nadzieję, że Swift przejdzie przez sesję niczym model u dobrego, znajomego fotografa, to i pojawią się lepsze fotki.
-
No to może wreszcie pokaże swoją Suzke .
Puki zima na brzydkich kołach ale na lato będzie coś ładniejszego . -
ee no Panie świetne pozycje hehe
jeszcze zdjęcie od tyłu autka byś pokazał
czy mi się wydaje, czy to tak samo jak mój mk3 przerabiany na mk2 ? -
Moją bazą było Suzuki z 91 roku czyli mk2 .
Te zderzaki najbardziej mi się podobają i przy nich pozostałem .
Przy pełnej generalce wymieniłem wnętrze na mk3 , mam już dość mk2 , w między czasie wymieniłem też na g13b z mk3 o mniejszym przebiegu .
Reasumując z mk2 to została tylko buda .