[Mk V 1.0] Wymiana kpl wydechu swift
-
Witam.prosze o pomoc w wyborze kpl wydechu do mojego autka.gdzie kupic,na co zwrocic uwage,a jeszcze czy w nowym wydechu bedzie miejsce zeby wkrecic sonde?oczywiscie biore pod uwage raczej zamienniki.pozdrawiam wszechwiedzacych magów
-
Witam.prosze o
pomoc w wyborze kpl wydechu do mojego autka.gdzie kupic,na co zwrocic uwage,a
jeszcze czy w nowym wydechu bedzie miejsce zeby wkrecic sonde?oczywiscie biore pod
uwage raczej zamienniki.pozdrawiam wszechwiedzacych magówjeśli dobrze pamiętam to paru userów miało problemy z doborem długości bo coś haczyło o tylny wahacz, lub obijało się o podłogę.
Ogółem różnica jest między 3D a 5D bodaj, silnikowo już nie pamiętam, na bank wydech różni się w Mk V - dwie sondy. -
dzieki za odpowiedz,moj mk5 ma 5d i dwie sondy jedna w kolektorze widac ja po otwarciu maski a druga w róże pod spodem
-
zle napisałem w profilu teraz nie wiem jak zmienic z mk4 na mk5
-
Do mkV nie widziałem jeszcze nigdy nowego wydechu. Najlepszym rozwiązaniem jest kupno wydechu z mk3, np takiego http://allegro.pl/tlumik-tlumiki-suzuki-swift-1-0i-1-3i-max-kpl-i4930881312.html i wspawanie się nim zaraz za drugą sondą. Wywalenie kata i sondy też nic nie da, bo zostaje kat przykolektorowy, którego nie spasujesz z pierwszym odcinkiem wydechu mk3.
-
musze wymienic wszystko bo;kolanko od kolektora było juz łatane,ten kat przed druga sonda brzeczy w srodku(mysle ze pierwszy tlumik po kolanku to kat prawda)rura łaczaca ta dalsza to rozpacz a ostatni tłumik juz spawałem.
-
No to ja to widzę tylko tak, że kupisz w/w wydech i dasz magikowi żeby go trochę przerobił i dospawał gwint pod sondę (odpowiednio dalej od osi rury- żeby nie wywalało checka). Myślę, że za stówkę porządnie Ci to zrobią.