[MK IV 1.0] 2000r. Spalanie
-
Witam
Na chwile obecną Mój samochód pali około 4l w trasie i 8 w mieście. Obroty na wolnym są około 1tys. czasami 850 ale czasami. Też mu się zdarza, że dymi na postoju. Mam tez wrażenie, że przy wolnym przyspieszaniu auto lekko szarpie. Ma ktoś pomysł skąd ta różnica???i i jak zmniejszyć spalanie w mieście.
-
Po pierwsze mniej gazu w podłodze
zmieniaj biegi w przedziale obr 2-3 tys, hamuj silnikiem a najważniejsze jedź płynnie
ja w mieście nie przekraczam 5,3L taką jazdą na Alusach 15 cali i też 1.0 Silnik.Pozdro
-
Od dawna nie był w moim samochodzie wciśnięty pedał gazu tak mocno. Stosuje wszystkie zasady ekonomicznej jazdy. Jednym zdaniem myślę jak jeżdżę ale nadal jest duże spalanie w mieście. Problem leży gdzieś po stronie samochodu tylko nie wiem gdzie szukać.
Ale dzięki za chęci
-
Od dawna nie był w
moim samochodzie wciśnięty pedał gazu tak mocno. Stosuje wszystkie zasady
ekonomicznej jazdy. Jednym zdaniem myślę jak jeżdżę ale nadal jest duże spalanie w
mieście.A jakie odcinki robisz?
-
po 10 km czasami 15
-
po 10 km czasami 15
Czyi raczej krótkie, więc zejść ze spalaniem będzie ciężko. A jeszcze jak po drodze się zatrzymujesz np. na światłach to już w ogóle.
Mi na krótkich odcinkach (3-4 km) bez problemy wciąga ok. 7l/100km zachowując wszelkie możliwe zasady eco-drivingu. -
A co jest odpowiedzialne za ssanie?????